Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Παϊσίου στο Μαραθώνα Αιγίνης.

Παραδοσιακά  τραγούδια και χορούς περιελάμβανε το πρόγραμμα της εκδήλωσης με την οποία ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις  προς τιμήν του Αγίου Παϊσίου στην ενορία της Αγίας Βαρβάρας στο Μαραθώνα  της Αίγινας.
Στην όμορφη πλατεία  της ενορίας που με πολύ επιμέλεια διατηρούν φροντισμένη οι κάτοικοι και ενορίτες της περιοχής με  το εκκλησιαστικό συμβούλιο και τον Εξωραϊστικό Σύλλογο  της περιοχής, συγκεντρώθηκαν χθες  Τρίτη 12 Ιουλίου το βράδυ, πολλοί κάτοικοι  του  Μαραθώνα  και πολλών περιοχών της Αίγινας για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

Της εκδήλωσης προηγήθηκε Ιερά Παράκληση που τελέστηκε στο παρεκκλήσι  του Αγίου. Το πρωί της κυριώνυμης ημέρας τελέστηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Η χορωδία και ορχήστρα  της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης υπό τη διέυθυνση του κ. Δημήτρη Καλομοίρη απέδωσε μοναδικά παραδοσιακά  τραγούδια κυρίως από τη Μικρά Ασία και τις αλησμόνητες πατρίδες ενώ παράλληλα το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας έντυσε χορευτικά  την εκδήλωση συνοδεύοντας  τα τραγούδια  της χορωδίας και ορχήστρας.
Παρακολούθησαν  την εκδήλωση οι αντιδήμαρχοι κ. Μαίρη Κουκούλη και Δημήτρης Καραγιάννης, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Στέλιος Θεριανός, η δημοτική σύμβουλος κ. Καίτη Σαλπέα και ο σύμβουλος  της Κοινότητας Αίγινας κ. Νίκος Αλεξίου.
Οι τρεις πρώτες φωτογραφίες είναι της κ. Στέλλας Μεθενίτη.