Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

"Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα" Σήμερα 23/7 στο 12ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας.

Ένα από τα σημαντικότερα έργα  του Willy Russel παρουσιάζεται στη σκηνή του 12ου Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας. Ένα έργο με χιλιόμετρα επιτυχιών σε κάθε ανέβασμα του, από θιάσους των Αθηναϊκών θεάτρων.

Ο αιώνιος μύθος του δημιουργού που ερωτεύεται το δημιούργημα του, το βραβευμένο θεατρικό έργο του Ουίλι Ράσελ που αποτέλεσε παγκόσμια επιτυχία στο θέατρο, ζωντανεύει φέτος το καλοκαίρι, μέσα από μια σύγχρονη και «φρέσκια» σκηνοθετική απόδοση του Θανάση Κουρλαμπά, ο οποίος και κρατά το βασικό ρόλο του καθηγητή που η Αμαλία Νίνου τον επιλέγει ως καθηγητή που θα αλλάξει τη ζωή της ανεπιστρεπτί!

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:

Ένας καθηγητής πανεπιστημίου με ιδιαίτερη αγάπη για το αλκοόλ. Μία νεαρή κομμώτρια, που θέλοντας να αλλάξει τη ζωή της αναζητά τη γνώση, θέλει να τα μάθει όλα. Δύο άνθρωποι από διαφορετικούς κόσμους  συναντιούνται -τυχαία άραγε;- για να αλλάξουν τελικά ο ένας τη ζωή του άλλου ολοκληρωτικά. Το ερώτημα είναι: ποιος εκπαιδεύει ποιον; Μια ρομαντική κωμωδία για την παντοτινή μάχη του ανθρώπου να αγαπήσει και να αγαπηθεί.

Παίζουν: Αμαλία Νίνου, Θανάσης Κουρλαμπάς

Μετάφραση-Διασκευή: Γιώργος Κιμούλης

Δραματουργική επεξεργασία:      Θανάσης Κουρλαμπάς, Αμαλία Νίνου

Σκηνοθεσία: Θανάσης Κουρλαμπάς

Μουσική: Διονύσης Τσακνής

Σκηνικά−Κοστούμια: Μάρθα Φωκά

Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού

Παραγωγή: Όψεις Πολιτισμού

Βοηθός σκηνοθέτη: Ηλέκτρα Μαγγίνα

Τιμές εισιτήριων: 13 ευρώ γενική είσοδος, 10 φοιτητικό – ανέργων. Προπώληση 10 Ευρώ στα σημεία: Κέντρο Τύπου – Λυχνάρι deco