Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

Αλλάζει σελίδα η ακτοπλοϊκή σύνδεση στα νησιά του Σαρωνικού με τα σκάφη AERO.


Σύμφωνα με τα γραφόμενα  σε πολλά  ναυτιλιακά  sites αλλά  και από τις δηλώσεις της εταιρείας  HELLENIC SEAWAYS, από τούτο το καλοκαίρι αλλάζουμε σελίδα  στα ακτοπλοϊκά  δεδομένα του Σαρωνικού.

Μια σελίδα που ξεκίνησε να γράφεται το μακρινό 1977 με τη δρομολόγηση  των πρώτων ιπταμένων δελφινιών στο Σαρωνικό που έφεραν επανάσταση  στις θαλάσσιες  συγκοινωνίες και επικράτησαν τις επόμενες δεκαετίες, αλλάζοντας το χάρτη των μετακινήσεων προς και από τα νησιά μας, φαίνεται πως κλείνει οριστικά με  τη δρομολόγηση νέων πλοίων.

Ήδη  η εταιρεία παρέλαβε από  τα Νορβηγικά Ναυπηγεία  τα τρία νέα AERO  - όπως ονομάζονται καταμαράν που είναι όχι μόνο νέας τεχνολογίας , αλλά φιλικά  προς  το περιβάλλον, έχουν μεγάλες ανέσεις, μεγαλύτερη χωρητικότητα επιβατών, παροχές  για άτομα AMEA και εντυπωσιακή ναυπηγική γραμμή.
Η  εταιρεία δηλώνει πως θα δρομολογηθούν εντός του Αυγούστου. Ήδη παραδόθηκαν, υψώθηκε η ελληνική σημαία στον ιστό τους, απομένει να έλθουν στην Ελλάδα.

Ας ευχηθούμε  να είναι καλοτάξιδα, ιδιαίτερα το χειμώνα  που οι ανάγκες  των ντόπιων είναι μεγάλες. Γιατί τα νησιά  του Σαρωνικού δεν ζουν μόνο το καλοκαίρι ! Υπάρχει και ο χειμώνας που οι μετακινήσεις για λόγους επαγγελματικούς ή υγείας είναι μεγάλοι!!!