Κυριακή 24 Ιουλίου 2022

Κάθε Τετάρτη στο Εϋνάρδειο με ένα βιβλίο Έξι καλοκαιρινές βραδυές για το βιβλίο και την Αίγινα

Έξι ποιοτικές βραδιές  για το βιβλίο και την Αίγινα οργανώνει και φέτος η Καποδιστριακή Δημόσια Βιβλιοθήκη Αίγινας κάθε Τετάρτη στον κήπο του Εϋνάρδειου.

Ο κ. Γιώργος Καλόφωνος, πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης παρουσίασε  το πρόγραμμα και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι φετινές βραδιές έχουν άρωμα Σμύρνης. Θα παρουσιαστούν βιβλία που αναφέρονται στη Σμύρνη λόγω της επετείου των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Επίσης θα παρουσιαστούν βιβλία που έχουν άμεση σχέση με την Αίγινα.
Το πρόγραμμα των έξι βραδυών περιλαμβάνει πολύ αξιόλογους ομιλητές αλλά και ερμηνευτές ηθοποιούς που θα αναγνώσουν αποσπάσματα από τα βιβλία, όπως η κ. Ρένη Πιττακή  η κ. Αννίτα Δεκαβάλα και η κ. Άννα Γεραλή.

 

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΙΓΙΝΑΣ

 

Κάθε Τετάρτη στο Εϋνάρδειο με ένα βιβλίο

Έξι καλοκαιρινές βραδυές για το βιβλίο και την Αίγινα

 

27 Ιουλίου – 31 Αυγούστου 2022

στον κήπο του Εϋναρδείου, Μητροπόλεως 10, Αίγινα, στις 9 μ.μ.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

        Τετάρτη 27 Ιουλίου: Ηλίας Μαγκλίνης, Το μόνο της ζωής τους ταξίδι. Μικρά Ασία: οδοιπορικό σε πόλεμο και σε ειρήνη. Αθήνα, Μεταίχμιο, 2022.  Παρουσιάζει και διαβάζει ο συγγραφέας.

    Τετάρτη 3 Αυγούστου:  Μαρία Ηλιού, Μια φιλία στη Σμύρνη. Αθήνα, Μίνωας, 2022  Παρουσιάζουν: ο Νίκος Καραπιδάκης, καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου και διευθυντής της «Νέας Εστίας», και  ο Κώστας Κατσουλάρης, συγγραφέας και διευθυντής του ιστότοπου .Διαβάζει η Ρένη Πιττακή.

 

  Τετάρτη 10 Αυγούστου:  Φωτεινή Μαργαρίτη, Οδοιπορών­τας στο «βασίλειο του ασβεστόλιθου και της αργίλου». Ο Δημήτρης Πικιώνης και η Αίγινα. Διάλεξη βασισμένη στο βιβλίο της ομιλήτριας για το αρχιτεκτονικό όραμα του Πικιώνη που κυκλοφόρησε στο Παρίσι (LHarmatan, 2020). Αποσπάσματα από κείμενα του Δημήτρη Πικιώνη διαβάζει η Αννίτα Δεκαβάλα.

 

  Τετάρτη 17 Αυγούστου:  Γιώργος Κυριακόπουλος, Η Αρχαιολογία του χτες. Ερειπωμένα σπίτια και υποστατικά του Αιγαίου. Αθήνα, Ποταμός, 2021.  Παρουσιάζει ο συγγραφέας.

  Τετάρτη 24 Αυγούστου:  Ηλίας Μεσσίνας, Η Συναγωγή. Αθήνα, Ινφογνώμων, 2022.  Παρουσιάζει ο Ιωάννης Δέδες, αρχιτέκτονας. Διαβάζει η Άννα Γεραλή                                               

  Τετάρτη 31 Αυγούστου:  Ζυράννα Ζατέλη, Ορατή σαν αόρατη. Αθήνα, Καστανιώτης, 2021.

   Παρουσιάζει ο Νίκος Μπακουνάκης, καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και δημοσιογράφος.

 

                                           Διαβάζει η συγγραφέας.