Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

"Το παραμύθι χωρίς όνομα" στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας

            Η  Θεατρική  ομάδα  του  2ου Γυμνασίου Αίγινας παρουσιάζει  το έργο της  Πηνελόπης Δέλτα: 
                                                       "Το  παραμύθι  χωρίς  όνομα"
    Το  Σάββατο 9  και την Κυριακή 10  Ιουνίου   και ώρα  21.00  στην αίθουσα εκδηλώσεων  του 2ου Γυμνασίου Αίγινας.


Λίγα  λόγια  για το έργο:
Στη χώρα των Μοιρολάτρων βασιλεύει πλέον η ερημιά. Ο βασιλιάς Αστόχαστος και η βασίλισσα Παλάβω νοιάζονται μόνο για τη διασκέδαση και την καλοπέρασή τους. Οι κάτοικοι άρχισαν να εγκαταλείπουν τον τόπο και όσοι έμειναν είναι πια διεφθαρμένοι ή συμβιβασμένοι. Το νεαρό βασιλόπουλο, απογοητευμένο και αυτό, ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα του. Στον δρόμο του όμως συναντάει τη Γνώση και τη Φρόνηση.
   Εκείνες καταφέρνουν να του αλλάξουν τη γνώμη, και έτσι μαζί με την αδελφή του Ειρήνη αποφασίζουν να παλέψουν για να ξαναφτιάξουν απ’ την αρχή το κράτος. Μοιάζει αδύνατον, κι όμως εκείνος καταφέρνει να αφυπνίσει κάθε απλό άνθρωπο του λαού. Ένας μικρός ήρωας μεταμορφώνεται σε ένα πλάσμα με γιγάντια ψυχική δύναμη που μέρα με τη μέρα παλεύει την ανομία, τη διαφθορά και τη διάλυση. Έτσι οι Μοιρολάτρες καταφέρνουν το θαύμα. Να φτιάξουν μια καλύτερη χώρα απ’ την αρχή, μονάχα με την αγάπη και τη θέληση για το κοινό καλό.
     Το "Παραμύθι χωρίς όνομα" είναι ένα πολιτικό παραμύθι, είναι μια πλατωνική Πολιτεία για παιδιά, είναι η ιστορία μιας παραμυθένιας πατρίδας... Της Ελλάδας. Η Πηνελόπη Δ. είναι πιστή, όπως τ' όνομά της, στις ιδέες της μέσα στο βιβλίο, πιστή μέχρι το θάνατο σ' όλα όσα επέλεξε να ξεχάσει και σ' αυτά που τόσο μεθοδικά προτείνει. Τα ονόματα των πρωταγωνιστών τούς ανήκουν εκ φύσεως και διηγούνται κι από μόνα τους την ιστορία. Ο καλός βασιλιάς, που μετρήθηκαν οι μέρες του, λέγεται Συνετός, και μετά αρχίζει η βασιλεία του Αστόχαστου και της Παλάβως στη Χώρα των Μοιρολάτρων. Μέχρι που, από τη γειτονική χώρα, φτάνει, αντί για οικονομική βοήθεια, η ύστατη προσβολή: μια γαϊδουροκεφαλή με τενεκεδένιο στέμμα.

Το σκίτσο  της αφίσας προέρχεται από παράσταση του Ερασιτεχνικού  Θεάτρου Κεφαλληνίας