Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

8ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας


Για  όγδοη συνεχή χρονιά  η  Κοινωφελής Επιχείρηση  του Δήμου Αίγινας οργανώνει  το Φεστιβάλ  Θεάτρου  από  21  Ιουλίου έως  5 Αυγούστου. Ένα  Φεστιβάλ  που από την πρώτη χρονιά λειτουργίας του έχει καθιερωθεί στη  συνείδηση  των  θεατρόφιλων  της Αίγινας. και  δίνει  τη δυνατότητα στο  κοινό της Αίγινας να παρακολουθήσει παραστάσεις  θεάτρου  που παρουσιάστηκαν σε Αθηναϊκά Θέατρα  τον περασμένο χειμώνα και περιοδεύουν αυτό το καλοκαίρι  σε όλη την Ελλάδα.
   Οι παραστάσεις  του Φεστιβάλ επιστρέφουν από φέτος στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας, σε έναν  χώρο   από  τον οποίο  ξεκίνησε  το Φεστιβάλ πριν οκτώ χρόνια.
 Την αυλαία  του Φεστιβάλ ανοίγει  η παράσταση «Ο γάμος  του Καραχμέτη» του Αλ. Παπαδιαμάντη σε σκηνοθεσία  Όλιας Λαζαρίδου με τον Νίκο Χαλδαιάκη στις 21/7.
  Δύο  μεγάλες  κωμωδίες  με  καλές κριτικές και μεγάλη απήχηση θα παρουσιαστούν όπως η   «Άγρια  Δύση» του Θοδωρή Αθερίδη  με  τον Γεράσιμο  Σκιαδαρέση και τη Μπέση Μάλφα στις  27/7 και  τα  «Ραδίκια ανάποδα» με  τον Γιώργο Γαλίτη στις  3/8.
   Το κοινό  της Αίγινας θα έχει επίσης  την ευκαιρία να απολαύσει  σημαντικά κείμενα μέσα από  τις ακόλουθες παραστάσεις:
Το  «Επάγγελμα  πόρνη» της  Λιλής Ζωγράφου με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου 26/7,  το έργο «Πεθαίνω σα  χώρα» Δημ. Δημητριάδη με  τον Τάσο Πλάτζιο 29/7, την  «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη σε ερμηνεία και σκηνοθεσία  Βασίλη Βασιλάκη 4/8
   Μια ακόμα παράσταση – παραγωγή  ειδικά  για  το Φεστιβάλ  Θεάτρου Αίγινας ετοιμάζουν η Δέσποινα  Γιαννούλη και ο Βαγγέλης Πιτσιλός  για  την Κυριακή  5/8  με  τίτλο: «Κιβωτός  το ιερό οκ».
  Την  οργανωτική επιτροπή  του Φεστιβάλ αποτελούν οι : Κ. Σαλπέα , πρόεδρο  της ΚΕΔΑ, Γιώργο Μπήτρο, Μαίρη Κουκούλη (μέλη της ΚΕΔΑ), Μαίρη Σταυρίδου, Νεκταρία Μπήτρου και Μάρθα Χαρτοφύλακα.
   Το τελικό πρόγραμμα  με την ταυτότητα και τα στοιχεία  των παραστάσεων θα εκδοθεί  έγκαιρα πάνω στο οποίο θα αναγράφονται και οι τιμές  των εισιτηρίων τις οποίες καθορίζουν οι θίασοι.