Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

To "Ευτυχία" στις Σποράδες.

Ένα πλοίο πολλές  ιστορίες. Για όσους θυμούνται  το "Ευτυχία"  ήταν ένα από τα πρώτα κλειστά  φέρυ - μπωτ που καθημερινά ταξίδευε  από Πειραιά  για  Αίγινα - Μέθανα - Πόρο - Ύδρα - Ερμιόνη - Σπέτσες και έδινε  τη δυνατότητα σύνδεσης των νησιών μεταξύ τους. Το πλοίο που κυρίως το χειμώνα κατόρθωνε να ταξιδεύει με δύσκολες καιρικές συνθήκες από το 2007  έφυγε από τη γραμμή και ταξίδευε  από Ρόδο για Σύμη , γι' αυτό και  πήρε το  όνομα  "ΣΥΜΗ".
   Από  χθες  Παρασκευή 15 Ιουνίου και μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου, η εταιρεία  του (ΑΝΕΣ) το δρομολόγησε στη γραμμή Αγίου Κωνσταντίνου - Σκιάθου - Σκοπέλου, με καθημερινή αναχώρηση από το λιμάνι  του Αγίου Κωνσταντίνου στις  09.15  το πρωί.
    Μια  τρίτη καριέρα λοιπόν για  το γνώριμό μας "Ευτυχία"  και πολλές ευχές  για καλά  ταξίδια  στις πανέμορφες Σποράδες.
    Να  θυμίσουμε ότι  τη γραμμή αυτή εξυπηρέτησε για τρία καλοκαίρια  το "ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ", ενώ από τις Σποράδες έκανε  για ένα καλοκαίρι  δρομολόγια και το "ΑΡΤΕΜΙΣ".

    Για  τους πολύ παλαιότερους αναγνώστες μας να θυμίσουμε ότι  το "ΣΥΜΗ" είναι το τρίτο όνομα που έχει αυτό το πλοίο. Ξεκίνησε  τα ταξίδια  του ως "ΜΑΡΙΑ"  στη δεκαετία  του  '70 στη γραμμή του Αργοσαρωνικού.

Οι φωτογραφίες είναι από το site: elliniki aktoploia.gr