Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Περίπατος στον Άγιο Νικόλαο στην Καβουρόπετρα.


Ο μικρός λόφος  του Αγίου Νικολάου στην Καβουρόπετρα ή Μούλος όπως χαρακτηριστικά έλεγαν οι παλαιοί Κυψελιώτες είναι πάντα ένας αγαπημένος περίπατος  για μικρούς και μεγάλους. Ο χώρος προσφέρει  απλόχερα μια πανοραμική άποψη  του βόρειου Σαρωνικού ως τις ακτές της Αττικής και της Σαλαμίνας αλλά και  των ακτών  της βόρειας Αίγινας. Η εικόνα  της απαλής  κίνησης των πλοίων αλλά και των λευκών  πανιών των ιστιοφόρων γαληνεύει τη ψυχή και χαρίζε στιγμές ξεκούρασης και ηρεμίας.
   Ο ναός είναι ιδιαίτερα φροντισμένος από την οικογένεια Γκαρή η οποία και έχει το κλειδί  του ναού. Ο μικρός παλαιός πευκώνας έχει αρχίσει και πάλι να δυναμώνει. Είναι πεύκα που με πολύ επιμέλεια καθάριζαν και περιποιούνταν οι μαθητές  του Δημοτικού Σχολείου Κυψέλης κάτω από  τις οδηγίες  του δασκάλου τους π. Ιωάννη Ηλιόπουλου.
   Σήμερα ο χώρος είναι καθαρός, φρεσκοασβεστωμένος και ο πρόεδρος  του Τοπικού Συμβουλίου Κυψέλης κ. Κώστας Λορέντζος φρόντισε να τοποθετηθούν  κανούργια παγκάκια γύρω από  το ναό ώστε να διευκολύνονται οι επισκέπτες αλλά και οι προσκυνητές, όταν ο ναός λειτουργείται.
   Αξίζει να  επαινέσουμε αυτή την παρέμβαση και να ευχηθούμε να έχει συνέχεια. Αρκεί όσοι επισκέπτονται το χώρο να μην αφήνουν  τα σκουπίδια τους πίσω, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες όπως κουτάκια από μπίρες ή coca cola και σακκούλες από σουβλάκια, ούτε επίσης να τα ρίχνουν στα χαμηλότερα χωράφια (από κάτω). Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο ακυρώνεται κάθε προσπάθεια βελτίωσης  του χώρου.