Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Στιγμιότυπα αγάπης και προσφοράς στο Λεούσειο Ίδρυμα.

  Από  τη σελίδα  στο Fb "Λεούσειο Ίδρυμα Αίγινας" ξεκλέψαμε κάποια  στιγμιότυπα αγάπης. Είναι  η καθημερινότητα  του Λεούσειου. Ένα μελίσσι  ανθρώπων  να  εργάζονται εθελοντικά με πολύ κέφι, χαμόγελο και διάθεση προσφοράς έχοντας αφήσει  την ησυχία και τη βολή του σπιτιού τους ή ακόμα και  την εργασία  τους, για να προετοιμάσουν  το καθημερινό γεύμα για άπορους και αναγκεμένους συνανθρώπους μας.
   Μια καθημερινότητα  που δεν προσελκύει  τα Μ.Μ.Ε αλλά   είναι τόσο ουσιαστική και παρεμβατική για  την αντιμετώπιση  της  δύσκολης καθημερινής επιβίωσης. Μια  ανυπολόγιστη προσφορά  από την τοπική Εκκλησία που την έχουν αγκαλιάσει εδώ και δεκαετίες  δεκάδες  άνθρωποι  που αγόγγυστα και ανιδιοτελώς  προσφέρουν  τις υπηρεσίες  τους.
  Και  είναι παρήγορο  που σήμερα  στο  νησί μας υπάρχει αυτή η νησίδα αγάπης, αυτή η αγκαλιά. Είναι  συγκινητικό ανάμεσα  στους εθελοντές να συναντάς ανθρώπους κάθε  ηλικίας, φύλου ή κοινωνικής προέλευσης.
  Ιερείς  μαζί με  τους ενορίτες  τους όπως ο π. Κωνσταντίνος  Σελλάς που ανασκουμπωμένος βοηθά  πάνω από τις λαμαρίνες ή ο αρχιμ. Δαμασκηνός Μούρτζης που  επιβλέπει  στην προετοιμασία.
   Αν για μια μάνα , για μια νοικοκυρά  είναι πονοκέφαλος και προκαλεί άγχος η προετοιμασία  του καθημερινού φαγητού  για λίγα άτομα σε ένα σπίτι, ας  αναλογιστούμε  την καθημερινή μέριμνα  για την προετοιμασία δεκάδων μερίδων στο Λεούσειο Ίδρυμα. Μια προσπάθεια  που  διεκπεραιώνεται  χάρη στην αγάπη αυτών  των σπουδαίων ανθρώπων.