Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Συνεχίστηκε το Οικολογικό Συμπόσιο στην Ύδρα.



    Συνεχίστηκαν οι εργασίες  του Οικολογικού Συμποσίου στην Ύδρα χθες Πέμπτη 7 Ιουνίου.
   Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος με τη συνοδεία του έφθασε στην Ύδρα στις 15.00 μ.μ.  όπου σύσσωμες οι αρχές  του νησιού του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή. Σημειωτέον ότι είναι η δεύτερη φορά  που ο κ. Βαρθολομαίος επισκέπτεται την Ύδρα. Η πρώτη ήταν το 2014.
   Στο λιμάνι  ανέμεναν τον Πατριάρχη μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της Ύδρας ντυμένοι στις παραδοσιακές Υδραίικες  στολές, καθώς και σπουδαστές της ΑΕΝ Ύδρας. Στην υποδοχή παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ.Κουκουδάκης, η βουλευτής Α΄ Πειραιά  κ. Ε. Σταματάκη, η πολιτευτής κ. Ζ. Ρούσσου, ο Δήμαρχος Σπετσών κ. Λυράκης, οι πρώην δήμαρχοι Ύδρας κ. Κ. Αναστόπουλος και Α. Κοτρώνης, ο επικεφαλής  της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο κ.Π. Μαρκαντώνης, μέλη  του Δημοτικού Συμβουλίου, οι ιερείς της Ύδρας.
   Ο  Οικουμενικός Πατριάρχης ξεναγήθηκε  στον Μητροπολιτικό Ναό Ύδρας και  στο Εκκλησιαστικό Μουσείο. Ακολούθησε δεξίωση  στον προαύλιο χώρο  της Μητροπόλεως και ακολούθως ξεκίνησαν οι εργασίες  του Οικολογικού Συμποσίου στη σύγχρονη συνεδριακή αίθουσα  του Μητροπολιτικού Ναού.
   Αργά το απόγευμα  ο Οικουμενικός Πατριάρχης και  οι σύνεδροι αναχώρησαν  για  τις Σπέτσες όπου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες  του Συμποσίου.

Πληροφορίες από το site «Υδρας Πολιτεία»
Φωτογραφίες από  την προσωπική σελίδα  του πρωτ. Ακίνδυνου Δαρδανού στο Fb.