Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

4 πιάνο στη διάθεση των μικρών μουσικών.

    Πολλά νέα παιδιά στην Αίγινα ασχολούνται σοβαρά με τη μουσική, μαθαίνοντας μουσικά όργανα, σπουδάζοντας βυζαντινή μουσική και ευρωπαϊκή. Αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια εδώ και χρόνια ο Σύλλογος "ΜΟΥΣΑ" που διαδέχθηκε  τη Δημοτική Φιλαρμονική, η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών οργάνων "Άγιος Νεκτάριος" και φυσικά ο Πολιτιστικός Σύλλογος πλέον "Εστουδιαντίνα" που προσφέρει μαθήματα λαϊκών και παραδοσιακών οργάνων.
    Συχνά - πυκνά η δουλειά των παραπάνω φορέων παρουσιάζεται σε ειδικές εκδηλώσεις και επετειακά αφιερώματα. Τελευταίο αυτό που πραγματοποίησε η 'Εστουδιαντίνα" με τον τίτλο "Θύμησες"  στην αίθουσα "Σοφία Μηλιώτη" στο ΓΕΛ  Αίγινας με αφορμή την επέτειο  της 29ης Μαΐου, ημέρας της Άλωσης  της Κωνσταντινούπολης.
    Οι μαθητές ασκούνται στην εκμάθηση των μουσικών οργάνων, είτε με  τη χρήση δικών τους οργάνων είτε με αυτά  που διαθέτουν οι φορείς.
   Άξιο λόγου πάντως είναι η ύπαρξη τεσσάρων πιάνο  στο Κέντρο Νεότητος Αίγινας όπου στεγάζεται η 'ΜΟΥΣΑ" και η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής. Η ύπαρξη των τεσσάρων αυτών  μουσικών οργάνων δεν είναι και μιρκή υπόθεση. Είναι στη διάθεση των μαθητών και μαθητριών και βοηθούν στη μουσική  τους παιδεία. Ανάμεσα στα πιάνο κι αυτό που δώρισε η διακεκριμμένη πιανίστρια κ. Ντόρα Μπακοπούλου  στην τότε Φιλαρμονική Αίγινας, αλλά και το πιάνο  που υπήρχε στο Δημοτικό Θέατρο Αίγινας και για το οποίο πολλοί είχαν "ανησυχήσει" για  την τύχη  του.