Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

O Οικουμενικός Πατριάρχης στις Σπέτσες.



   Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο υποδέχθηκαν οι αρχές των Σπετσών χθες  Τετάρτη 6 Ιουνίου. Της επίσημης  υποδοχής  προΐστατο  ο Μητροπολίτης Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, ο Δήμαρχος του νησιού, η βουλευτής Β΄ Πειραιά κ. Γεννιά, εκπρόσωποι  των αρχών και  φορέων  του νησιού, μαθητές και πλήθος Σπετσιωτών.
   Ο  Οικουμενικός  Πατριάρχης  βρίσκεται  στις Σπέτσες  για τις εργασίες  του Οικολογικού Συμποσίου  που διοργανώνεται από  το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως με τίτλο: "Για μια πιό πράσινη Αττική. Συντηρώντας τον πλανήτη και προστατεύοντας τους κατοίκους  της".
Κατά τη διάρκεια του τριήμερου Συμποσίου που οι εργασίες του ξεκίνησαν πανηγυρικά την Τρίτη  το απόγευμα στο Μουσείο Ακροπόλεως και θα συνεχιστούν σε Σπέτσες και Ύδρα,  200 εκπρόσωποι Εκκλησιών και θρησκειών, διακεκριμένοι επιστήμονες, πολιτικοί και επιχειρηματίες, ακτιβιστές και δημοσιογράφοι, από όλο τον κόσμο, θα συζητήσουν για τα πιεστικά περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής και θα μελετήσουν τη διασύνδεση ανάμεσα στην οικολογία και την οικονομία, ειδικότερα στο πλαίσιο των πιεστικών κοινωνικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων στην Ελλάδα και διεθνώς.
Πρόσφατα ο Παναγιώτατος, με άρθρο του, υπογράμμισε τις πνευματικές ρίζες της οικολογικής κρίσης, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη συνεργασίας όλων για την αντιμετώπιση της. Σημείωσε χαρακτηριστικά: «Έχει ασφαλώς καταστή πλέον σαφές ότι ουδείς δύναται μόνος του να αντιμετωπίση την οικολογικήν κρίσιν του πλανήτου μας. Το ζητούμενον είναι η συνεργασία και όχι ο ανταγωνισμός. Οφείλομεν δηλαδή να συνεργασθώμεν με ένα συντονισμένον και αλληλοσυμπληρωματικόν τρόπον».
  Χθες  Τετάρτη   6 -6 -2018, ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετά  την επίσημη υποδοχή  του στο λιμάνι  των Σπετσών, εγκαινίασε  τις απογευματινές ώρες  το Νέο Εκκλησιαστικό Μουσείο  που στεγάζεται  στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Σπετσών.








Οι  φωτογραφίες  προέρχονται από την  προσωπική σελίδα  του πρωτ. Ακίνδυνου Δαρδανού στο Fb.