Σάββατο 15 Μαΐου 2021

H "Κιβωτός του κόσμου" στην Παλαιά Χώρα. Γυρίσματα ταινίας.

Εθελοντές, στελέχη και νέα παιδιά  της "Κιβωτού του κόσμου" ταξίδεψαν σήμερα στην Αίγινα για να γυρίσουν μια ταινία με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Είχε προηγηθεί προετοιμασία και επιλογή των χώρων από  τη Μεγάλη Εβδομάδα, όταν οι δύο εθελοντές συνεργάτες Αναστασία Παπαδάκη και Βασίλης Δαρόγλου είχαν έρθει στην Αίγινα και επισκεφθεί  σημεία  του νησιού και είχαν σχετικές  συζητήσεις.

Η Παλαιά Χώρα εμπνέει, γοητεύει, επιβάλλεται στον επισκέπτη της. 
Οι λίγες στιγμές που παρέμεινα κοντά  τους ήταν συγκλονιστικές και υποβλητικές καθώς έβλεπα νέα παιδιά  ντυμένα με ρούχα εποχής να περπατούν στα καλντερίμια και να βγαίνουν μέσα από τα  παλαιά κτίσματα. Η αναβίωση μιας εποχής μέσα σε ένα φυσικό σκηνικό, τόσο ταιριαστό με την εποχή.
Πριν φθάσουν στην Παλαιά Χώρα προηγήθηκαν  γυρίσματα  στον ναό  των Ταξιαρχών στην Παχεία Ράχη.

Αλλά  δεν ήταν μόνο αυτό.
Συνάντησα ανθρώπους που είναι αφοσιωμένη στο όραμα  του π. Αντωνίου, δημιουργού και υπεύθυνου της "Κιβωτού"  που όλος ο κόσμος γνωρίζει τη σημαντική δουλειά που επιτελεί  στην κοινωνία παρέχοντας στέγη, τροφή, εκπαίδευση, ψυχολογική και πνευματική στήριξη και ομαλή επανένταξη μέσα στην κοινωνία όλων αυτών των παιδιών, Ελλήνων και αλλοδαπών.
Η ταινία θα είναι έτοιμη στο τέλος Ιουνίου και θα προβληθεί μέσω του Yutube και στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά και διακονία.

Στην Αίγινα βοήθησαν τόσο ο εφημέριος  της Παχείας Ράχης π. Φιλόθεος, η κ. Μαίρη Σταυρίδου που πρόσφερε αντικείμενα  για τα γυρίσματα καθώς και οι άνθρωποι της φάρμας "Βρούβα" του Μεσαγρού.

Η μετακίνηση  του λεωφορείου, του Ι.Χ.  και των επιβατών ήταν ευγενική χορηγία  της Saronic Ferries.