Κυριακή 23 Μαΐου 2021

Η αναπαράσταση του γραφείου του Ιωάννη Καποδίστρια στο Ιστορικό Κυβερνείο.

Η αναπαράσταση του γραφείου  του Ιωάννη Καποδίστρια στα πλαίσια  της έκθεσης "Το Κυβερνείο της Αίγινας υποδέχεται και πάλι  τον Ιωάννη Καποδίστρια" από  το διεθνούς φήμης σκηνογράφο κ.Ιωάννη Μετζικώφ, αποτελεί ένα επίτευγμα.

Ο κ. Μετζικώφ κατόρθωσε μέσα σε ασφυκτικά  χρονικά πλαίσια να συγκεντρώσει και να αγοράσει με χρήματα  της Βουλής των Ελλήνων, έπιπλα εκείνης  της εποχής, από διάφορα σημεία  της Ελλάδας.

Με  τον τρόπο αυτό και χάρη στο μοναδικό ταλέντο και την αισθητική του κατόρθωσε να αποδώσει  το άρωμα και την ατμόσφαιρα  της εποχής. Οι κουρτίνες δεμένες όπως παλιά σε κόμπο, τα κουρτινόξυλα από την Ύδρα, τα κεριά στα κηροπήγια και τον πολυέλαιο καθαρά και με έλασμα σιδήρου εντός  τους για να μην λυγίζουν από τη ζέστη, παλαιά  βιβλία από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Αίγινας, μελανοδοχεία, χαλιά, κιλίμια,  γραφική ύλη εποχής, σαμοβάρι, ένα μικρό σαλόνι, λάμπες και μυρτιές και δάφνες με τις οποίες υποδέχθηκαν  τον Κυβερνήτη οι Έλληνες.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το πραγματικό  γραφείο  του Καποδίστρια  βρίσκεται στην Παλαιά Βουλή στο Ιστορικό και Εθνικό Μουσείο.
Η  έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό  από Τετάρτη έως Κυριακή σε ώρες που θα ανακοινωθούν.