Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

"Το ταξίδι του μικρού πρίγκιπα", θεατρική παράσταση στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας.

Το κείμενο  του αριστουργήματος του Αντουάν Ντε Σαιντ Εξυπερύ αποδόθηκε από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Θεατρικής Ομάδας  του 2ου Γυμνασίου Αίγινας σε μια παράσταση που δόθηκε χθες  Σάββατο  8 Ιουνίου και ώρα 20.30  στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Δεκατέσσερις μαθητές και μαθήτριες απέδωσαν  τους ρόλους με το δικό τους πρωτόλειο τρόπο κατορθώνοντας να αποσπάσουν ένα ζεστό χειροκρότημα στο τέλος της παράστασης.

Γεμάτο αλληγορίες και συμβολισμούς το παγκόσμιο αυτό κείμενο που έχει συγκινήσεις καρδιές εκατομμυρίων αναγνωστών σε όλο τον κόσμο μας υπενθύμισε  τις μεγάλες αξίες της πραγματικής αγάπης και αληθινής φιλίας.
Το ταξίδι του πρίγκιπα από πλανήτη σε πλανήτη, από τόπο σε τόπο δήλωσε την αγωνία και την προσπάθεια του ανθρώπου να συναντήσει τον ... άνθρωπο!
Τους ρόλους απέδωσαν οι : Καραγιάννη Αγγελική - Γκαρής Νεκτάριος - Κάτσα Ηλέκτρα - Γιαννούλη Φιλαρέττη - Παρίσης Γιώργος - Μεμάτσι Εβίτα - Γουδή Νεκταρία - Τρίμης Ανδρέας - Τσούρη Αργυρή - Τριανταφύλλου Σόνια - Χαλδαίου Λοράνδου Αγγελική - Νέζα Αλμπίνα - Κοντού Όλγα - Σταυρόπουλος Στέφανος.
Διασκευή από το κείμενο του Μίμη Κουγιουμτζή από την παράσταση  του Θεάτρου Τέχνης. Μουσική επιμέλεια Ανέστης Κορνέζος - Διδασκαλία κειμένου - σκηνοθεσία - σκηνικά Γ. Μπήτρος.

Εκτύπωση σκηνικού : "3η Διάσταση"

Την παράσταση παρακολούθησαν  ο αντιδήμαρχος Νίκος Μαρίνος, αρκετοί γονείς, συμμαθητές  των παιδιών, καθηγητές,