Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

Ένα κυριακάτικο πρωινό στο Μουσείο Χρήστου Καπράλου.

Ένα όμορφο πρωϊνό απολαύσαμε σήμερα στον κήπο και στις αίθουσες  του Μουσείου Χρήστου Καπράλου. Η Ομάδα Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αίγινας διοργάνωσε επίσκεψη και ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου, όπως και παλαιότερα στο σπίτι του Ν. Νικολάου.

Η υπεύθυνη του Μουσείου και ιστορικός τέχνης κ. Αρετή Πηγιαδίτη καλωσόρισε τους επισκέπτες και με ενάργεια και αμεσότητα έκανε μια ξενάγηση μιας ώρας μέσα από την οποία οι επισκέπτες γνώρισαν σημεία και λεπτομέρειες  της ζωής του καλλιτέχνη, τον τρόπο και τα υλικά  που χρησιμοποίησε, την αγάπη του για την Αίγινα και το ύφος  των έργων του. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα εκθέματα κυρίως στην αίθουσα  του σπιτιού του είναι τοποθετημένα από τον ίδιο και αντανακλούν την ποιότητα και τη στάση της ζωής του.

Άξιος θαυμασμού είναι και ο περιβάλλων  χώρος του Μουσείου όπου ο ίδιος ο Χρήστος Καπράλος φρόντιζε φυτεύοντας και καλλιεργώντας είδη φυτών που είναι χαρακτηριστικά της Αιγινήτικης χλωρίδας. Συναντάμε αμπέλι  -από τα λίγα πλέον που υπάρχουν στην Αίγινα - ελιές, συκιές και πολλά αρωματικά φυτά.
Το Μουσείο είναι ανοικτό καθημερινά εκτός Δευτέρας και Τρίτης.
Φωτογραφίες: Χρήστος Νεστορίδης