Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Μια εξαιρετική χοροθεατρική perfomance με έμπνευση - χρώμα και ποίηση

 

Είναι πολύ γενναιόδωρο και δείχνει ποιότητα και μεγαλείο ψυχής  όταν κάποιος δεν ξεχνά τον τόπο και τους ανθρώπους που τον μεγάλωσαν, τον στήριξαν και τον αγάπησαν.

Ο Βαγγέλης Πιτσιλός που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μια ανοδική πορεία στα Αθηναϊκά Θέατρα, παίζοντας, σκηνοθετώντας, χορογραφώντας παραστάσεις, δεν ξεχνά την Αίγινα και κάθε χρόνο με την ομάδα  του παρουσιάζει μια χοροθεατρική παράσταση πάντα με ένα ξεχωριστό κεντρικό θέμα.

Φέτος το θέμα  της παράστασης ήταν ο άνθρωπος μέσα από την ποίηση και ο τίτλος Poem VII. Για  τις ανάγκες της παράστασης επιλέχθηκε το αμφιθέατρο του Ιδρύματος Καψάλη στο Λιβάδι της Αίγινας  το οποίο γέμισε ασφυκτικά καταδεικνύοντας ακόμα μια φορά την έλλειψη ικανού  χώρου για μεγάλες παραστάσεις και μεγάλο αριθμό κοινού.

Η παράσταση κύλησε σαν ένα γάργαρο νερό ανάμεσα στους θεατές. Η όμορφη και καλοδουλεμένη κίνηση, η πειθαρχία, το μέτρο, ο ρυθμός ακόμα και οι αυτοσχεδιασμοί αναδείκνυαν την αρμονία και την καλαισθησία  της παράστασης πέρα από τις ιδέες, τα μηνύματα που έφθασαν σε κάθε θεατή.

Τα κοστούμια ήταν ιδιαίτερα και αρκούντως εναρμονισμένα στο πνεύμα της παράστασης. Οι μουσικές εξαιρετικά  διαλεγμένες και το βίντεο ήταν αυτό που απογείωσε την παράσταση και ανέδειξε τις ερμηνείες  των ηθοποιών – χορευτών.

Ερμήνευσαν οι : Αλυφαντή Κυριακή, Αρακαδάκη Άννα, Γιαννούλη Μαρία, Γρυπαίου Χριστίνα, Κάτσα Μαριλένα, Κοττάκη Μαρία, Λαβούτα Κλεοπάτρα, Λέκκα Ελένη, Πανταζή  Ξανθή, Ρούσσου Ιακωβίνα, Σισκαμάνη Εύα, Σαΐνη Αγγελική, Φίνου Μαρία.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να  τονίσουμε τη μεγάλη σημασία της προσπάθειας αυτής για τους συμμετέχοντες ηθοποιούς και χορευτές που τους δίνεται με αυτόν τον τρόπο η δυνατότητα της έκφρασης και της δημιουργίας.

Χαρακτηριστικά παράστασης:

Σύλληψη ιδέας, χορογραφίες, σκηνοθεσία: Βαγγέλης Πιτσιλός.

Συνεργάστηκαν: Ταντάουι Βασιλική σχεδιασμό φωτισμού  και  βίντεο, Τίνα Τζάθα χειρισμό οθόνης και κάμερας, Παναγιώτης Κλήμης  φροντίδα ήχου και τεχνική υποστήριξη, Μυρτώ Αποστολίδου video trailer, Κάτσα Φωτεινή  δημιουργία αφίσας.

Οι συντελεστές  της παράστασης προσέφεραν τα  χρήματα του μικρού  εισιτηρίου για την ενίσχυση  του Κοινωνικού Παντοπωλείου.














Ε