Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία της Κυψέλης από τους επαγγελματίες και τη Δημοτική Κοινότητα.

Για  δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε στην πλατεία  της Κυψέλης   το παραδοσιακό  γλέντι από τους επαγγελματίες  της περιοχής και τη Δημοτική Κοινότητα Κυψέλης χθες  Τετάρτη 19  Ιουνίου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε  στις  21.15 με χαιρετισμό του προέδρου της Κοινότητας κ. Μηνά Γιαννούλη και ακολούθησε προβολή αποσπασμάτων από το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο (ΕΟΑ) με  αναφορές στην Αίγινα. Οι μικρές ολιγόλεπτες ταινίες αποτελούσαν τα επίκαιρα που προβάλλονταν παλιά  στους κινηματογράφους.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η προβολή του παλαιού φούρναρη Παναγιώτη Μωρόγιαννη και της συζύγου του Βάσως, μέσα στον παλιό  φούρνο με σκηνές από το ζύμωμα και το φούρνισμα του ψωμιού.

Η Κοινότητα Κυψέλης τίμησε  δύο πρόσωπα  για την συμβολή τους στον πολιτισμό και την παιδεία της Κυψέλης, τον εκπαιδευτικό και επί πολλά  χρόνια Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου κ. Βασίλη Γκίνη και την κ. Φωτεινή Γεννίτσαρη που συνεχίζει την παραδοσιακή τέχνη υφαίνοντας κοπανέλι.

Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα «The Band» με τους Γιάννη Μπαλακτσόγλου, Σταύρο Σώρρο, Δημήτρη Εικοσιπεντάκη, Δημήτρη Δρίσα και Νάσο Θεοδωρόπουλο.

Τα κεράσματα πρόσφεραν οι επαγγελματίες  της περιοχής οι οποίοι επιχορήγησαν την εκδήλωση.

Παρουσίαση: Γιώργος Μπήτρος