Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Το Magic 1 δρομολογείται για Αγία Μαρίνα Αίγινας - Ύδρα.

Ένα καινούργιο πλοίο είναι πάντα καλοδεχούμενο  στη γραμμή του Σαρωνικού Το High speed craft MAGIC 1,  κατασκευής 2023 !!! που αγοράστηκε από την εταιρεία Magic Sea Ferries με σκοπό να δρομολογηθεί στη γραμμή Πειραιάς - Αγία Μαρίνα - Ύδρα, πήρε έγκριση δρομολόγησης  από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.)  που συνεδρίασε την 4η Ιουνίου. Το θέμα με αριθ. 28 εγκρίθηκε ομόφωνα από το Συμβούλιο.

Η δρομολόγηση  του στην γραμμή Πειραιάς – Αγία Μαρίνα Αίγινας – Ύδρα, είναι μια ακόμα θετική είδηση  για την Αγία Μαρίνα που βλέπει μετά από δεκαετίες να αναβιώνει η εποχή που προσέγγιζαν στο λιμάνι της πολλά μικρά βαποράκια που εκτελούσαν δρομολόγια στη γραμμή, απευθείας με τον Πειραιά και έδιναν έτσι τη δυνατότητα σε πολλούς Αθηναίους και Πειραιώτες  για ημερήσια εκδρομή, συγχρόνως χάριζαν στον τόπο οικονομική ανάπτυξη και ευημερία.

Σήμερα  με το καινούργιο λιμάνι η λουτρόπολη της Αγίας Μαρίνας κάνει μια νέα αρχή στον ακτοπλοϊκό χάρτη και γίνεται ξανά προορισμός  για πολλούς ταξιδιώτες. Κάτι που βίωσε και πέρσι με τη δρομολόγηση των AERO.

Η δρομολόγηση όμως του πλοίου και προς Ύδρα, είναι ένα δεύτερο χαρμόσυνο σημείο για τους επιβάτες γιατί από το 2010, όταν σταμάτησαν τα δρομολόγια των συμβατικών πλοίων προς Ύδρα και Σπέτσες, οι επιβάτες της Αίγινας αποκτούν και πάλι τη δυνατότητα να ταξιδέψουν μέχρι την Ύδρα. Το πλοίο είναι κατασκευής 2023  και με ικανότητα μεταφοράς 317 επιβατών.

Η εταιρεία έχει προαναγγείλει  την πραγματοποίηση τριών ημερήσιων δρομολογίων.

Να ευχηθούμε καλορίζικο και καλά  ταξίδια να έχει.