Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Μαθήματα ζωής από την κ. Μαρδικούλα Μπαρμπέρη.


 Φωτογραφία Ανέστης Κορνέζος

Σε άλλες περιπτώσεις θα μιλούσαμε για "Δια βίου μάθηση". Την Τετάρτη το βράδυ στην τελετή αποφοίτησης  του ΕΠΑΛ  Αίγινας η δύναμη για μάθηση, για ζωή,  η αγάπη της μάνας πρυτάνευσε  και κέρδισε τον έπαινο όλων.

Η κ. Μαρδικούλα Μπαρμπέρη, άφησε στην άκρη για τρία χρόνια όλες  τις οικογενειακές υποχρεώσεις της, το σπίτι και την προσωπική της ζωή και αφιερώθηκε περισσότερο στο παιδί της και στην πορεία  του στο Λύκειο. Κάθισε στα θρανία του ΕΠΑΛ μαζί με το παιδί της, για να το στηρίξει, να το δυναμώσει, να το ενισχύσει , να του συμπαρασταθεί, γιατί αλλιώς η Αθανασία δεν θα τα κατάφερνε μόνη της!
Η κ. Μαρδικούλα ήταν αποφασισμένη να παλέψει και να νικήσει. Γι' αυτήν αυτός ο αγώνας ήταν προαποφασισμένος όπως και το αποτέλεσμα του. Ήρθε στο ΕΠΑΛ για να δώσει τη μεγάλη ευκαιρία στο παιδί της αλλά και στην ίδια να κάνει αυτό που δεν μπόρεσε παλιά.
Και νίκησε!!!
Κατόρθωσε να φοιτήσει κανονικά μαζί με την κόρη της, να μην λείψουν, να είναι συνεπείς και επιμελείς.
Το αποτέλεσμα δικαίωσε τους κόπους της. Ο βαθμός ΑΡΙΣΤΑ. Μαζί και η ειδικότητα από το ΕΠΑΛ.

Η ίδια είναι ένα μεγάλο παράδειγμα για τους σημερινούς γονείς. Ένα υπόδειγμα αφοσίωσης και θυσίας προς το παιδί  της.
ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΣΤΕ στη μάνα αυτή. Και ευχόμαστε στην οικογένεια  της υγεία και κάθε πρόοδο. Στην παλιά  μας μαθήτρια Αθανασία, όλα τα καλά  του κόσμου.

Μαζί να συγχαρούμε  το Διευθυντή του ΕΠΑΛ τον κ. Χρήστο Λίτο και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου για τη στήριξη που παρείχαν στις δύο μαθήτριες  τους.

Από αυτές τις εικόνες καταξιώνεται στην πατρίδα μας η Δημόσια Εκπαίδευση.