Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Γαριδομακαρονάδα στην πλατεία του Μάρκελου.


Το μενού είχε  γαριδομακαρονάδα  το Σάββατο το βράδυ για τα συμπαθή τετράποδα  στον Πύργο του Μαρκέλου.  Κάποιοι θεώρησαν σωστό να αποθέσουνε εκεί  τα αποφάγια  τους για να ταΐσουν  τις γάτες  της πλατείας! Στο σημείο αυτό υπάρχουν πολλά τετράποδα που απολαμβάνουν τη φροντίδα πολλών περαστικών και επισκεπτών της Αίγινας. Όπως και κάποιοι χρησιμοποιούν την πλατεία για να βγάλουν το σκύλο τους βόλτα.

Από πολλές αναρτήσεις μας έχουμε αποδείξει ότι αγαπάμε τα ζώα και ιδιαίτερα  τα μικρά αιλουροειδή. Οι όμορφες αυτές γάτες απολαμβάνουν το βραδινό  τους αλλά όχι με σωστό τρόπο. Ήδη το πεζοδρόμιο είναι γεμάτο λάδια και η μυρωδιά είναι έντονη στο σημείο αυτό.  Η εικόνα πέρα από γραφικότητες  και φιλοζωικά αισθήματα, είναι  πολύ άσχημη και εγκυμονεί κινδύνους για τα τετράποδα  που είναι πάρα πολλά. Πρόχειρα μετρήσαμε πάνω από τριάντα!!!

Η κατάσταση αυτή εγκυμονεί μεν κινδύνους για τη δημόσια υγεία και ιδιαίτερα τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες,  αλλά  δεν είναι  και ωραία εικόνα για ένα τουριστικό μέρος σε ένα σημείο πολυσύχναστο και με μεγάλη διέλευση επισκεπτών.

Θεωρούμε ότι θα πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος να ταΐσουμε  τα αδέσποτα ζώα της πλατείας και να τα προστατεύσουμε από κάποιους που δεν είναι και τόσο φιλικοί με τα ζώα.

Ας  τα προστατέψουμε και ας προστατεύσουμε μαζί και την δημόσια υγεία.