Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Τουλάχιστον έγινε η αρχή για το Εϋνάρδειο.

Τουλάχιστον έγινε η αρχή! Μια σημαντική παρέμβαση, εκ μέρους της πολιτείας, προκειμένου να παραμείνει όρθιο το ιστορικό κτίριο στο κέντρο της Αίγινας που κινδυνεύει με κατάρρευση. Κι αυτό δεν είναι ούτε κινδυνολογία, ούτε υπερβολή. Αρκεί να δει κανείς τη στέγη  του κτιρίου στη φωτογραφία που δημοσιεύει το Aegina portal.

Εδώ και καιρό έχουν πυκνώσει οι φωνές ανησυχίας πολλών συμπολιτών μας, που καθημερινά περιδιαβαίνουν τις οδούς Αντ. Πελεκάνου και  Μητροπόλεως και αντικρίζουν την θλιβερή εικόνα του Εϋνάρδειου. Πολλοί μιλούν για τα  ολέθρια αποτελέσματα της  εγκατάλειψης δεκαετιών, για τις ευθύνες των φορέων, αλλά και για  τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τα διερχόμενα αυτοκίνητα και τους πεζούς.

Ας ελπίσουμε κι ας ευχηθούμε ότι με τη έγκριση των τευχών Δημοπράτησης για τα προσωρινά μέτρα προστασίας  του Εϋνάρδειου ύψους 74.400 χιλ.Ευρώ, το κτίριο θα προστατευθεί και θα απομακρυνθεί το ενδεχόμενο καταστροφής του.
Ωστόσο απομένουν πολλά να γίνουν μέχρι την πλήρη συντήρηση του κτιρίου που θα το κάνει και πάλι λειτουργικό και επισκέψιμο.