Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Εορτάζει σήμερα η Ιερά Μονή του Αγίου Χριστοφόρου στην Αίγινα

    Πανηγυρίζει σήμερα  ένα από τα πιό αγαπημένα μοναστήρια  πολλών Αιγινητών, αυτό του Αγίου Χριστοφόρου  που  βρίσκεται στο άκρο της πόλεως , στην θέση Αγία Παρασκευή. 
     Ιδρύθηκε το 1946 από την μακαριστή πρώτη Καθηγουμένη Συγκλητική Δουρατσινού, προερχόμενη από την  Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης. Ο Ναός του Αγίου Χριστοφόρου κτίσθηκε μεταξύ των  ετών    1957 έως  1960. Τα  εγκαίνια του τελέστηκαν την Κυριακή 11 Ιουνίου του 1961, από τον μητροπολίτη Ύδρας Προκόπιο. Από το έτος 1965 η Ιερά Μονή κατέχει ως πολύτιμο θησαυρό μέρος των ιερών λειψάνων του προστάτη της Αγίου Χριστοφόρου.
   Ο αριθμός των μοναζουσών σήμερα ανέρχεται σε τρεις. Ζουν κοινοβιακώς, βάσει καταστατικού αναλόγου προς τούς κανονισμούς των αγιορείτικων κοινοβίων. Ευσχημόνως τελούνται οι ιερές ακολουθίες του νυχθημέρου, τα διακονήματα, τα εργόχειρα, η μελέτη προς πνευματικόν καταρτισμό, το έργον της φιλανθρωπίας. Της αδελφότητας ηγείται η Καθηγουμένη Δωροθέη.
     Το μοναστήρι διαθέτει μετόχι  στην  περιοχή του Μεσαγρού το οποίο είναι αφιερωμένο  στην Αγία Άννα.
     Για  πολλά  χρόνια  πνευματικός  της  Μονής διετέλεσε ο αείμνηστος π. Γεώργιος Κρητικός.
  Το μοναστήρι πανηγυρίζει δύο φορές το χρόνο στις 9 Μαΐου ( Αγίου μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου)  και στις 8 Σεπτεμβρίου (Γεννέσιον Θεοτόκου)