Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

¨Κλειστά μέχρι νεωτέρας" στην Καβουρόπετρα

 Η χειροποίητη επιγραφή ενημερώνει  τους επισκέπτες  της Καβουρόπετρας ότι δεν μπορούν να απολαύσουν το ψαράκι και το ουζάκι τους στην παραδοσιακή ψαροταβέρνα  της οικογένειας Μπέση.
  Παρόλα αυτά ο κ. Παναγιώτης Μπέσης έχει ξεκινήσει  τις προετοιμασίες  για το επικείμενο άνοιγμα. Βαψίματα, τακτοποίηση του χώρου, ανανεωμένη ξύλινη περίφραξη  δίπλα  στο κύμα.
  Όμως αν κάτι μας εντυπωσίασε περισσότερο ήταν ότι μετά από πολύ αγώνα καθαρίστηκε η παραλία μπροστά  στο λιμανάκι. Απομακρύνθηκαν παλιές σάπιες βάρκες και πολλά απορρίμματα. Κι όλα αυτά χάρη στην επιμονή του Παναγιώτη και την προσωπική του εργασία.
   Όπως μας ενημέρωσε ο κ.Μπέσης στην προσπάθειά  του αυτή βρήκε βοηθό τον κ. Μηνά Γιαννούλη, πρόεδρο του Κοινότητας Κυψέλης αλλά και τον κ. Σταματάκη. Αυτοκίνητο του Δήμου απομάκρυνε τις παλιές βάρκες και πολλά σκουπίδια  
   Ο κ. Μπέσης θα συνεχίσει την καθαριότητα και τον ευπρεπισμό του σημείου. 
  Η Καβουρόπετρα όπως επανειλημμένα  έχουμε γράψει είναι ένας ιδιαίτερος χώρος για τους Κυψελιώτες συνδεδεμένος με τα ανέμελα καλοκαίρια της παιδικής ηλικίας πολλών, τις στιγμές ξεγνοιασιάς και γλεντιού στο κεντράκι - ουζερί του αείμνηστου μπάρμπα - Παύλου.