Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Ευχάριστα νέα για το Λεούσειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα.


Αναδημοσίευση  από το Saronic magazine 

Συνεδρίασε την Τρίτη 12 Μαΐου το Διοικητικό Συμβούλιο του Λεουσείου Εκκλησιαστικού Ιδρύματος υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης με τηλεφωνική παρέμβαση του ο υπεύθυνος του Αρχιτεκτονικού Γραφείου που έχει αναλάβει το σχεδιασμό και την υλοποίηση  της ανακαίνισης - αναδιαμόρφωσης του κτιρίου, κ. Αλέξανδρος Δόβας ανακοίνωσε στον Πρόεδρο του Συμβουλίου και στο Δ.Σ. τα ευχάριστα νέα  για την εξέλιξη της πορείας  του έργου.
Η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας προέβη στην διακήρυξη Διαγωνισμού για το  έργο. Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες θα πρέπει να καταθέσουν τις προσφορές  τους μέχρι τις 11 Ιουνίου. Κατόπιν θα  εξεταστούν οι προσφορές, θα ανακηρυχθεί ο προσωρινός μειοδότης, θα ακολουθήσει το χρονικό διάστημα για την υποβολή ενστάσεων και κατόπιν η Επιτροπή θα γνωμοδοτήσει.
Όλη η διαδικασία μπορεί να φαντάζει χρονοβόρα, ωστόσο με αυτό το βήμα από την Περιφέρεια μπαίνει «το νερό στο αυλάκι» και δρομολογείται ένα σημαντικό έργο για την Αίγινα με την αξιοποίηση ενός κληροδοτήματος που επί δεκαετίες περιμένει τη λειτουργία  του ως Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. κ. Εφραίμ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ευχάριστη εξέλιξη και υπογράμμισε  το σημαντικό ρόλο που έχει διαδραματίσει η Ιερά Μονή του Αγίου Νεκταρίου στην μέχρι τώρα πορεία των μελετών για το έργο αυτό. Συγκεκριμένα  αναφέρθηκε ότι από το 2012 εκδόθηκαν 15 άδειες για την ανακαίνιση – αναδιαμόρφωση του κτιρίου και έχουν δαπανηθεί περί τις 120.000 Ευρώ, χρήματα που διατέθηκαν από την Ιερά Μονή.
Η έναρξη των εργασιών θα επιφέρει  και αλλαγές  στη λειτουργία του καθημερινού συσσιτίου, και γι’ αυτό θα πρέπει να αναζητηθεί νέος χώρος προκειμένου να μην σταματήσει η παρασκευή και διανομή γευμάτων προς απόρους.
Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου παρέστη η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος – Αγίου Νεκταρίου, Τιμοθέη μοναχή η οποία σύμφωνα με το καταστατικό είναι μέλος  του Δ. Σ.