Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Εικόνες από την αγροτική Αίγινα.

 Εικόνες διαφορετικές, αναπάντεχες που ξαφνιάζουν. Γιατί βρίσκονται πλέον δίπλα μας. Δεν χρειάζεται να ανέβει κάποιος στο Ανιτσαίο ή στο Σφεντούρι για να δει άλογα κατσίκια και πρόβατα.

Μια βόλτα στα χωράφια  στους Ασωμάτους, στη Κυψέλη, στο Μαραθώνα, στη Χλόη, στο Λιβάδι και θα συναντήσεις ανάμεσα στα σπίτια, στα εξοχικά τις παραθεριστικές κατοικίες και τις οικίες των ντόπιων, μικρά κοπάδια από πρόβατα, κατσίκια να τρέχουν ανέμελα, προβατίνες να βόσκουν, περήφανα άλογα να τινάζουν τη χαίτη τους, αγαθά γαϊδουράκια να σε κοιτούν με τα μεγάλα γυαλιστερά μάτια τους.

Εικόνες μιας  Αίγινας  που παραπέμπει σε εποχές πριν από τη δεκαετία του '60, ίσως.

Εικόνες που γαληνεύουν τη ψυχή και σε φέρνουν με τη σκέψη κοντά  στη φύση, στη δημιουργία και το Δημιουργό της.

Τις μέρες αυτές (δύο μήνες) που πέρασαν οι περιορισμοί στην κυκλοφορία έδωσαν σε πολλούς ανθρώπους  την ευκαιρία να περπατήσουν στην Αίγινα. Να περπατήσουν μερικές εκατοντάδες μέτρα έξω από το σπίτι και το χωράφι τους και να γνωρίσουν ξανά  τον τόπο τους. Να ανακαλύψουν γωνιές, σημεία και ομορφιές που μέχρι χθες προσπερνούσαμε.

Η αγροτική Αίγινα είναι πλέον εδώ. Πολλοί είναι οι κάτοικοι του νησιού, και ανάμεσά τους πολλοί νέοι οι οποίοι έχουν ζώα και ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα. Κάτι που ευτυχώς έχει μέλλον στην Αίγινα.