Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Ο Πάρις Τακόπουλος δεν θα έρθει απόψε στο Θέατρο.


-    
           -   Να μας κρατήσετε τέσσερις θέσεις, θα έρθουμε απόψε με τον Πάρι.
Στην άλλη άκρη της γραμμής η κ. Μαργαρίτα Πετροπούλου που ευγενική όπως πάντα αλλά και προνοητική ήθελε να κλείνει έγκαιρα θέσεις για τον καλό της φίλο Πάρι Τακόπουλου στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης και στις παραστάσεις της Θεατρικής Ομάδας Κυψέλης.
Κι όταν έφτανε η ώρα της παράστασης και ο χαμογελαστός Πάρις με το τριανταφυλλάκι στο πέτο του σακακιού περνούσε  την πόρτα του Πνευματικού Κέντρου, ένας συναγερμός έμπαινε σε λειτουργία ανάμεσα  στους νεαρούς ηθοποιούς.
-Ήρθε ο κύριος  που γελά δυνατά.
- Να δούμε απόψε σε ποια σημεία θα γελάσει.
Κι έτσι άρχιζε η παράσταση με την ενέργεια και τη ζεστασιά που μετέδιδε αυτός ο μεγάλος θεατρικός συγγραφέας και κριτικός που μας έκανε  τη μεγάλη τιμή να έρθει και να παρακολουθήσει μια παράσταση ερασιτεχνών ηθοποιών.
Το πρώτο τρανταχτό γέλιο του Πάρι ήταν η αρχή για να αρχίσει το πανηγύρι στα παρασκήνια. Ήταν φοβερή η ενέργεια που μετέδιδε αυτός ο άνθρωπος και αφάνταστη η ικανοποίηση αλλά και η ευγνωμοσύνη των νεαρών ηθοποιών που έβλεπαν ο κόπος και η προσπάθεια τους να βρίσκει τέτοια ανταπόκριση.
Και ο Πάρις γελούσε πάντα σε άλλα σημεία του έργου, σε διαφορετικές ατάκες, αυτές που του υποδείκνυε το Θεατρικό  του ένστικτο. Και αυτή ήταν η μεγαλύτερη χαρά μας.
Στο τέλος ευγενέστατος, γενναιόδωρος με εκείνο  το καρδιακό χαμόγελο να έχει καλές κουβέντες για όλους μας.
Έτσι θα θυμόμαστε τον Πάρι Τακόπουλο στην Κυψέλη. Στις παραστάσεις  στο Πνευματικό Κέντρο, στο Δημοτικό Θέατρο, στο Λαογραφικό Μουσείο.
Ο Πάρις ξέχωρα από το βαρύ βιογραφικό του και τη διαδρομή του στα ελληνικά γράμματα και στο Θέατρο, πέρα από τις συνεργασίες του με τεράστια ονόματα του Θεάτρου (Πίντερ – Καμπανέλλης – Κάρολος Κουν – Μοσταντζόγλου – Γ. Διαλεγμένο) συνεργάστηκε με ανθρώπους της Αίγινας και παρουσίασε είτε τις ποιητικές  του συλλογές στο Λαογραφικό Μουσείο της Αίγινας με τον Β. Βασιλάκη, ή ανεβάζοντας δικά του Θεατρικά έργα με τον Νίκο Καλαμό.(Ο Προτελευταίος των Μόνικιν), με το Βασίλη Βασιλακη στον "Ορμίσκο" στο έργο: "Η τελευταία έκτρωση".
Ο Πάρις Τακόπουλος δεν θα έρθει σε καμία άλλη Θεατρική παράσταση της Αίγινας. Δεν θα μπορέσει να παρακολουθήσει από την πρώτη σειρά το έργο με εκείνη τη διεισδυτική ματιά και το λαμπερό χαμόγελο στο πρόσωπο του. Το μικρό τριαντάφυλλο στο πέτο δεν θα ευωδιάζει μέσα στο σκοτάδι της αίθουσας. Όμως η ψυχή  του θα είναι εδώ, στην Αίγινα που αγάπησε. Στο σπίτι του στην Κυψέλη.
Σε ευχαριστούμε Πάρι.

Το πλούσιο βιογραφικό του μπορεί κάποιος να αναζητήσει στο site greek-theatre.gr και στο δικό του προσωπικό του site.