Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Όταν ένας Ορθόδοξος ναός στην Κορέα γίνεται τουριστικός προορισμός.


"Ο Καθεδρικός ναός του Αγίου Νικολάου της Ορθόδοξης Μητροπόλεως Κορέας πάντοτε ήταν  σημείο αναφοράς στη Σεούλ. Τα τελευταία όμως χρόνια, από τότε δηλαδή, που ο Ναός χαρακτηρίστηκε  ως διατηρητέο μνημείο (Seoul Future Heritage)  έχει αυξηθεί η επισκεψιμότητά του και διαφημίζεται από τις αρχές της πόλης ως τουριστικός προορισμός για τους ταξιδιώτες ντόπιους και ξένους.
   Επίσης καθηγητές με τους φοιτητές τους από Αρχιτεκτονικές Σχολές, αλλά και Σχολές Καλών Τεχνών επισκέπτονται το Ναό για να μελετήσουν τον βυζαντινό ρυθμό και για να εργαστούν επί τόπου στη ζωγραφική.
   Είναι χαρακτηριστικό ότι οι υπεύθυνοι του μεγαλύτερου τηλεοπτικού σταθμού της Κορέας KBS, αποφάσισαν πρώτον να χρησιμοποιήσουν τον προαύλιο χώρο του Ναού για τα γυρίσματα ενός τηλεοπτικού σήριαλ με πολύ δημοφιλείς ηθοποιούς και δεύτερον να παρουσιάσουν τον Ναό του Αγίου Νικολάου σε εκπομπή που ασχολείται με τα αξιοθέατα της Σεούλ, την οποία παρουσιάζει ένας πολύ γνωστός ηθοποιός.
   Ας είναι ευλογημένο το άγιο Όνομα του Θεού, που ξέρει να παρουσιάζει πολλούς και παράξενους τρόπους για τη διάδοση της μαρτυρίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας  του στην Κορέα"

Η όμορφη αυτή είδηση δημοσιεύεται στο περιοδικό "ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ" του Πατριαρχικού Ιδρύματος Ορθοδόξου Ιεραποστολής Άπω Ανατολής. (τεύχος 69 Οκτωβρίου - Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 1019)

Σε πολλούς από εμάς οι εικόνες αυτές είναι γνώριμες από τις ομιλίες και τις παρουσιάσεις που έχει κάνει ο Σύλλογος των Φίλων Ορθόδοξης Ιεραποστολής στην Κορέα, σε πολλά σημεία και αίθουσες της Αίγινας, αλλά και από ομιλίες  του Αιγινήτη στην καταγωγή Μητροπολίτη Κορέας κ.κ. Αμβροσίου.

Για  άλλη μια φορά επιβραβεύεται η σοβαρή, συνεχής και επίμονη δουλειά  της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Κορέα αλλά και οι προσωπικοί αγώνες και κόποι του οικείου μας Μητροπολίτη κ.κ. Αμβροσίου.