Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Λουλούδιασε η Εκκλησία της Κυψέλης, σήμερα.

 Με μπουκέτα λουλούδια στα χέρια τους άρχισαν από νωρίς το πρωί να προσέρχονται οι πιστοί στην ενορία  της Κυψέλης. Πολλά μπουκέτα από κρίνους που έχουν στον κήπο και στις γλάστρες τους οι Κυψελιώτισσες νοικοκυρές, κόπηκαν ολόφρεσκα για να στολίσουν την Παναγιά που δύο μήνες τώρα στερήθηκε τα παιδιά  της.
   Πολύ συγκινητική η εικόνα με γυναίκες - ως άλλες μυροφόρες - να προσέρχονται με λουλούδια για να στολίσουν την εικόνα  της μάνας Παναγίας.
  Είναι όλα αυτά  τα λουλούδια που θα έφερναν στη χάρη της του Ευαγγελισμού, στους Χαιρετισμούς,  τα λουλούδια που θα έφερναν στον Νυμφίο, αυτά που θα απέθεταν στα πόδια  του Εσταυρωμένου, τα λουλούδια με τα οποία θα στόλιζαν  τον Επιτάφιο, τα μυρίπνοα άνθη που θα έπαιρναν το Σάββατο το πρωί όταν ο πατήρ Νεκτάριος θα διαλαλούσε το "Ανάστα ο Θεός". Όλα εκείνα που θα έμεναν πάνω στο κουβούκλιο του Επιταφίου να μαραθούν αργά  - αργά μέχρι την απόδοση του Πάσχα.

Όμορφες εικόνες που έχει την τύχη ή την ευλογία να συναντά κάποιος στα ευλογημένα  χωριά  της Ελληνικής επαρχίας και λιγότερο στην πόλη.

Τα εικονιζόμενα είναι μερικά από τα μπουκέτα που προσφέρθηκαν. Πολλά τοποθετήθηκαν σε εικονοστάσια  του ναού και στο Ιερό.

Λουλούδια μεγαλωμένα με κόπο με αγάπη και πολύ φροντίδα  στους κήπους και στις αυλές  της Κυψέλης που συνόδευσαν σήμερα  λόγια προσευχής, καημούς και ικεσίες  για μια ζωή καλύτερη γεμάτη υγεία  και ελπίδα.