Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Το πρώτο κουδούνι στην Κυψέλη

 Ο π.Νεκτάριος Κουκούλης  εφημέριος του χωριού της Κυψέλης, είχε την ευκαιρία σήμερα να τελέσει τους αγιασμούς για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο Δημοτικό Σχολείο, στο Νηπιαγωγείο και στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας.
 Γέμισαν οι δρόμοι της Κυψέλης, η πλατεία και οι αυλές των σχολείων από παλαιούς και νέους μαθητές που ήρθαν χαρούμενοι και ξεκούραστοι να αγιαστούνε, να ακούσουν ευχές και να παραλάβουν τα καινούργια τους βιβλία.

  Δίπλα τους οι γονείς ιδιαίτερα των πρώτων τάξεων κάθε βαθμίδας να παρακολουθούν τα βήματα των παιδιών τους στο καινούργιο τους σχολείο.

   Στο 2ο Γυμνάσιο η τελετή του αγιασμού άρχισε λίγο μετά τις 9.30. Μετά τον αγιασμό ο π. Νεκτάριος ευχήθηκε στους μαθητές τονίζοντας τους την αξία της συνεργασίας και της συλλογικότητας. Το ενδιαφέρον και την αγάπη τους ενός για  τον άλλον. Ακολούθησε το καλωσόρισμα από το Διευθυντή του σχολείου και στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος κ. Καραγιάννης Δημήτριος ευχήθηκε στα παιδιά, υπογραμμίζοντας πως θα είναι πάντα δίπλα στους μαθητές και τους καθηγητές σε ότι αυτοί χρειαστούν.
   Ακολούθησε η πρόεδρος  της ΚΕΔΑ κ. Αικ. Σαλπέα  η οποία υποσχέθηκε ότι θα είναι πάντα παρούσα στο σχολείο όπως ήταν μέχρι τώρα.
   Εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων η πρόεδρος κ. Μάρθα Χαρτοφύλακα ευχήθηκε σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά και κάλεσε  τους γονείς να στελεχώσουν το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το κέρασμα που είχε ετοιμαστεί και στη συνέχεια να παραλάβουν τα καινούργια τους βιβλία.

Ευχή όλων είναι μια καλή και αποδοτική χρονιά.