Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

"Γνωριμία με την ιστορία της Αίγινας" - προφεστιβαλική εκδήλωση.



Στα πλαίσια των προ- Φεστιβαλικών εκδηλώσεων του 11ου Φεστιβάλ Φιστικιού,  διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα: "Γνωριμία με την Ιστορία της Αίγινας» το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στην αυλή του παλαιού Δημοτικού Σχολείου της Παχείας Ράχης.
Άλλη μια εκδήλωση από τη σειρά των εκδηλώσεων ανάλογου ιστορικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, που διοργανώνονται φέτος και έχουν μέχρι στιγμής τύχει μεγάλης ανταπόκρισης από το κοινό.
Το θέμα  της εκδήλωσης πλατύ και πολύ ενδιαφέρον, επικεντρώνεται  σε δύο περιοχές του νησιού, το μυκηναϊκό οικισμό των Λαζάρηδων και την αρχαία πόλη της Αίγινας.  Ομιλήτριες δύο καταξιωμένες ιστορικοί που αγαπούν την Αίγινα και έχουν ασχοληθεί αρκετά με την ιστορία της.
Τα θέματα των ομιλιών είναι τα εξής: 
"10 χρόνια έρευνας στον μυκηναϊκό οικισμό των Λαζάρηδων Αίγινας: ερωτήματα που ζητούν απάντηση'' με  ομιλήτρια την  κ. Ν. Σγουρίτσα, Ομότιμη Καθηγήτρια Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
"Γνωριμία με την αρχαία πόλη της Αίγινας" με ομιλήτρια την κ. Σοφία Μιχαλοπούλου Αρχαιολόγο στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων.