Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

π. Κωνσταντίνος Τερζόπουλος ένας αθόρυβος εργάτης του αμπελώνα της Εκκλησίας.

Φωτογραφία: Ειρήνη Κουνάδη

 Μεγάλη θλίψη σκόρπισε νωρίς το πρωί σήμερα  Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου η είδηση του ξαφνικού θανάτου του εφημέριου του Ιερού Ναού Εισοδίων Θεοτόκου (Παναγίτσας) Αίγινας, π. Κωνσταντίνου Τερζόπουλου. Ενός ανθρώπου, ενός ιερέα βαθύτατα ευγενικού και σεμνού.
   Με διακριτική παρουσία όλα αυτά τα χρόνια της διακονίας του στην Αίγινα εργάσθηκε αθόρυβα στο ναό του καθώς και όπου  οι λατρευτικές ανάγκες  του το επέβαλλαν. Υπήρξε βαθύτατα πνευματικός άνθρωπος, μουσικολογιότατος και φιλακόλουθος. Έχοντας άριστη Θεολογική κατάρτιση κάθε χρόνο στην Παναγίτσα οργάνωνε θεματικές ομιλίες στα πλαίσια των κύκλων μελέτης Αγίας Γραφής.
 Προσιτός και χαμογελαστός, απλός στους τρόπους του και ταπεινός γρήγορα κέρδισε την αγάπη και το σεβασμό των ενοριτών του. Τον τελευταίο καιρό εξυπηρετούσε την Ιερά Μονή του Αγίου Μηνά.
 Ο π. Κωνσταντίνος γεννήθηκε  το 1961 στο East St. Louis της πολιτείας  του Ιλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Σπούδασε Φιλοσοφία και Θρησκεία  στο Ελληνικό Κολλέγιο του Μπρούκλιν και της Μασαχουσέτης και συνέχισε τις Μεταπτυχιακές του σπουδές  στο Holy Cross Orthodox School of Theology στη Βοστώνη και έλαβε διδακτορικό τίτλο στη Βυζαντινή Μουσικολογία  από το Ε. Κ.Π.Α.
Παντρεύτηκε τη Διονυσία Γουίλμπορ και από το γάμο του αυτό απέκτησε δύο κόρες. Χειροτονήθηκε διάκονος στις 9 /9/ 1990  στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου του St. Louis  στο Μιζούρι  των Η.Π.Α. από  τον τότε μητροπολίτη Βρεσθένης και νυν πρώην Αμερικής Δημήτριο  και πρεσβύτερος στις 14/9/1990 στο παρεκκλήσιο του Τιμίου Σταυρού της Θεολογικής Σχολής από τον τότε πρώην Αμερικής Ιάκωβο. Επίσης έλαβε το οφφίκιο  του Οικονόμου  μετά Σταυρού στις  6/12/1994 στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Wilmington της πολιτείας  της Νότιας Καρολίνας από τον πρώην μητροπολίτη Ατλάντας Φίλιππο.
Ερχόμενος στην Ελλάδα και στην Αίγινα διορίστηκε το 2007 στον Ιερό Ναό  του Αγίου Νικολάου και κατόπιν στον Ιερό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου (Παναγίτσα), όπου διακόνησε μέχρι σήμερα.
Η εξόδιος ακολουθία του θα τελεστεί την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 12.00 μ.μ. στον Ιερό Ναό της Παναγίτσας προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ.

Στοιχεία  για το βιογραφικό του από το επίσημο Δελτίο τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας.