Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

"Ο χορός της ζωής" στο Δημοτικό Θέατρο Αίγινας.


Επαναλαμβάνεται το τριήμερο 27 -28 -29 Σεπτεμβρίου η παράσταση "Ο χορός της ζωής", από το Θεατρικό τμήμα του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίων Ασωμάτων και Κοντού στα πλαίσια των μετά - Φεστιβαλικών Εκδηλώσεων, του 11ου Φεστιβάλ Φιστικιού.
Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:
" Εν έτει 2019 μια τελειόφοιτη της Γυμναστικής Ακαδημίας στην Κομοτηνή, η Συμεώνη προετοιμάζει την πτυχιακή της εργασία που έχει ως θέμα τις παραδόσεις της Μακεδονίας, και πιο συγκεκριμένα του Κιλκίς. Ύστερα από έρευνα βρίσκει μια ηλικιωμένη κυρία, την κυρία Σμαράγδα σε ένα χωριό βόρεια της Μακεδονίας. Έτσι μετά από ένα τηλεφώνημα τους πηγαίνει στο χωριό για να της πάρει συνέντευξη. Φτάνοντας εκεί, όμως, βλέπει ότι οι παραδόσεις δεν υπήρχαν, οι νέοι δεν ασχολούνταν με αυτά εδώ και πολλά χρόνια. Μετά από συζήτηση που είχαν με την κυρία Σμαράγδα κατάλαβε ότι είχαν ένα κοινό όνειρο. Η Συμεώνη, λοιπόν, ξεκίνησε την πραγματοποίηση του ονείρου τους και άφησε πίσω για λίγο την εργασία της. Τα εμπόδια που βρήκε ήταν πολλά και από άτομα που ίσως να μην περίμενε ποτέ. Όμως, η λύτρωση έρχεται με ένα δυσάρεστο γεγονός που θα αλλάξει τη ζωή της Συμεώνης για τα καλά… Το ταξίδι αυτό θα της μάθει πολλά για την ζωή, όπως και σε όλους εμάς που θα το παρακολουθήσουμε! Για να δούμε λοιπόν τι θα γίνει…"
Διοργάνωση: Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγ. Ασωμάτων και Κοντού
Ημερομηνίες: 27-28-29 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο Αίγινας
Τιμή εισόδου: 5€
*τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό
Η παράσταση είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Χρήστου και του Χρήστου που έφυγαν από κοντά μας στις 24.03.19, σαν φόρο τιμής!
Συντελεστές:
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Καρούσος
Ηθοποιοί (με σειρά που εμφανίζονται)
Αλεξάνδρα Σφήκα: Συμεώνη
Βαγγέλης Σφήκας: Φάνης
Ιωάννα Μπόγρη: Μελίνα
Νεκταρία Λαλαούνη: Χριστίνα
Δήμητρα Σαχτούρη: Ελένη
Τόνια Πουλάκη: Σμαράγδα
Ελένη Πολίτη: Κορίνα
Μαρία Μπήτρου: Μαργαρίτα
Χρυσούλα Λαδά: Νικολέττα
Και αφηγήτριες η Φλωρεντία Μαλτέζου και η Τζένη Βοσταντά.
Υποβολεάς: Μαριάνθη Στάθη
Υπεύθυνη Καμαρινιών: Μάρθα Χαρτοφύλακα