Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Τις μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι ερμήνευσε η Πολυφωνική χορωδία Αίγινας

   Το μελωδικό ταξίδι της Πολυφωνικής χορωδίας Αίγινας ήταν η αφορμή για να πλημμυρίσει η αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας το βράδυ του Σαββάτου 28/9. Μια βραδιά αφιερωμένη στη μνήμη του μεγάλου μουσικού, που φέτος συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από το θάνατο του.
   Η  Πολυφωνική χορωδία σε μια πολύ προσεγμένη εμφάνισή της ερμήνευσε γνωστές στο πλατύ κοινό αλλά και λιγότερο μελωδίες  του Μάνου Χατζιδάκι. Τραγούδια που όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει από το ελληνικό σινεμά και το θέατρο.

   Η βραδιά ξεκίνησε με ένα τμήμα του Μουσικού Συλλόγου Μούσα που παιάνισε "Τα παιδιά του Πειραιά" και στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε η παιδική χορωδία υπό τη διεύθυνση του κ. Γιάννη Βρυζάκη.
   Οι χορωδοί της Πολυφωνικής ερμήνευσαν στη συνέχεια με εξαιρετική ευαισθησία τα τραγούδια του Μάνου, ενώ η κ. Μαντώ Μάντζιου ερμήνευσε αρκετά τραγούδια καθώς και ο κ. Γιάννης Βρυζάκης ο οποίος είχε εκτός από τη διεύθυνση της χορωδίας και τη μουσική επιμέλεια της συναυλίας.

 Οι μουσικοί κ. Γρηγόρης Αιβαζόπουλος και κ. Αλέξης Στενάκης απέδωσαν στο πιάνο τις μουσικές του μεγάλου συνθέτη. 

Οι θεατές σε πολλά σημεία συνόδευσαν τους χορωδούς και τους επιβράβευσαν με πολλά και παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Η χορωδία με τη σωστή εργασία της όλα αυτά τα χρόνια και τις προσεγμένες εμφανίσεις της έχει κατορθώσει να αποκτήσει ένα μεγάλο και φανατικό κοινό.
Η εμφάνιση της κάθε φορά είναι εγγύηση για την ποιότητά  του μουσικού ακούσματος. Είναι απόκτημα και ευτυχία για  το νησί της Αίγινας να υπάρχει και να λειτουργεί μια τέτοια χορωδία. 

Την εκδήλωση παρακολούθησε η κ. Ντόρα Μπακοπούλου διευθύντρια  του Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας, ο αντιδήμαρχος κ. Ν. Πτερούδης, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Ν. Πούντος και Μ. Κουκούλη.