Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

Έκθεση έργων Κώστα Ανδρέου, το κεντρικό εικαστικό γεγονός του 12ου Φεστιβάλ Φιστικιού.

Εγκαινιάστηκε στις 3  Σεπτεμβρίου στην αίθουσα  του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας η μεγάλη έκθεση ζωγραφικών έργων, γλυπτών και χαρακτικών του Κώστα Ανδρέου. Ο δημιουργός που έζησε πολλά χρόνια στην Αίγινα και δημιούργησε το δικό του χώρο  στο Λιβάδι, θεωρείται ένας κορυφαίος καλλιτέχνης παγκοσμίως στο είδος του. Η μεγάλη αναγνώριση του ήλθε από τη Γαλλία στην οποία έζησε και δημιούργησε για πολλά χρόνια.
Ήταν αυτοδίδακτος καλλιτέχνης και είχε ασφαλώς επιρροές από τη δεκαετία  των καλλιτεχνών του ' 30. Κάποιοι  τον αναφέρουν ως μετρ  της  οξυγονοκόλλησης, ιδιαίτερα για τα γλυπτά  του έργα. Παράλληλα  με  την έκθεση  στο Λαογραφικό Μουσείο, γλυπτά  του εκτίθενται επίσης και  στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αίγινας.

Οι δύο εκθέσεις πραγματοποιούνται από  την Οργανωτική Επιτροπή του 12ου Φεστιβάλ Φιστικιού και αποτελούν κορυφαίο εικαστικό δρώμενο  της διοργάνωσης  του Φεστιβάλ.
Αξίζει να αναφέρουμε πως στο παρελθόν από τον Κώστα Γαλάνη, πρόεδρο  των Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας, είχε  γίνει προσπάθεια  για  την πραγματοποίηση ανάλογης έκθεσης αλλά  ποτέ  η ιδέα εκείνη δεν έλαβε σάρκα και οστά.

Και οι δύο εκθέσεις  θα είναι ανοιχτές  για το κοινό μέχρι τις  24 Σεπτεμβρίου.