Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

"Αιγιναία" μια πορεία είκοσι ετών.

Είκοσι χρόνια, τριάντα τεύχη! Μια κατάθεση  γνώσης. Μια  τράπεζα γνώσης. Μια  μαρτυρία πολιτισμού, προβολή  της ιστορίας, της λαογραφίας, των προσώπων της Αίγινας. Ένας πυλώνας  του σημερινού πολιτιστικού γίγνεσθαι.

Η  "Αιγιναία"  το πολιτιστικό περιοδικό  του νησιού μας, κόντρα στο ρεύμα  της εποχής και σε πείσμα  των καιρών που καταπίνει τον εφημερίδες και περιοδικά και τα οδηγεί στο κλείσιμο, η "Αιγιναία" αντέχει. Και όχι μόνο αντέχει αλλά  γιορτάζει!

Γιορτάζει μια διπλή επέτειο αυτήν των είκοσι χρόνων και των τριάντα τευχών με ένα επετειακό τεύχος που εμπεριέχει επιστημονικά άρθρα, έγγραφα και τμήματα  αρχείων πλαισιωμένα με εξαιρετικά σχέδια  της εικαστικού Καλλιόπης Κοπανίτσα.

Και  στη γιορτή ήταν όλοι εκεί. Και τα πρώτα μέλη της συντακτικής επιτροπής και τα νεότερα. Ο Γιώργος Μπόγρης, ο Μιχάλης Μουτσάτσος, η Μαίρη Γαλάνη Κρητικού, ο Αχιλλέας Χαλδαιάκης, ο Κώστας Γαβρόγλου και οι Ελένη Σταμπόγλη, Προνόη Θεολογίδου, Δημήτρης Νικολόπουλος, Ανίτα Χαρτοφύλακα, Γιώργος Μπήτρος, Ντίνα Χατζίνα. 
Ανάμεσα στο κοινό συνεργάτες  της Αιγιναίας όπως ο Γιάννης Πούντος, η Λίνα Πετρίτη Μπόγρη, ο Νεκτάριος Κουκούλης και πολλοί άλλοι καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων όπως ο κ. Γιώργος Καλόφωνος από τη Καποδιστριακή Δημόσια Βιβλιοθήκη, ο Βασίλης Μουσουλέας από το Μορφωτικό Σύλλογο ο "Καποδίστριας" η Ελπίδα Θανοπούλου από το Σύλλογο Φίλων Λαογραφικού, η κ. Σίλα Αλεξίου από το Σύλλογο Φίλων Ιδρύματος Καψάλη, η κ. Μαριλένα  Γιαννούλη πρόεδρος του Φεστιβάλ Φιστικιού, πολλοί εκπαιδευτικοί και πολλοί φίλοι του περιοδικού.
Όλοι ευχήθηκαν για  τη συνέχεια  του περιοδικού και για ένα αντάμωμα παρόμοιο  στα επόμενα είκοσι χρόνια.