Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Η Όλια Λαζαρίδου τον Οκτώβριο στο Μέγαρο Μουσικής.

Την έχουμε δει να κυκλοφορεί στην Αίγινα και στην αγαπημένη της Κυψέλη όπου κατοικεί. Απλή, προσιτή, ανεπιτήδευτη, καθημερινή.

Μια  γλυκιά γυναικεία  φιγούρα  που περπατά  στην άκρη του δρόμου χαράζοντας  τη δική της καλλιτεχνική πορεία εδώ και χρόνια, αθόρυβα αλλά  πολύ ουσιαστικά.

Ανάμεσα στην αγροτική ζωή, στους περιπάτους στο ύπαιθρο της Αίγινας κάνει πρόβες και γράφει μοναδικής ευαισθησίας κείμενα  στον διαδικτυακό  τοίχο  της.

Κάπως έτσι γύρισε και μου είπε την προηγούμενη Κυριακή: "Γιώργο  θα  φύγω γιατί ξεκινώ παραστάσεις  στο Μέγαρο, να έρθεις"

Πρόκειται  για  την παράσταση που παρουσιάστηκε πέρσι στο Μέγαρο Μουσκής σε σκηνοθεσία  του  Γιώργου Νανούρη, με μεγάλη επιτυχία.

Η παράσταση εμπνέεται από τα  μονόπρακτα που είχε ανεβάσει  η Έλλη Λαμπέτη και στην παράσταση εκείνη συμμετείχε η Όλια Λαζαρίδου σε ένα βουβό ρόλο.

Η παράσταση ανεβαίνει στις 9 Οκτωβρίου στην αίθουσα "Αλεξάνδρα Τριάντη" με  τον τίτλο "Έξι φορές" και βασίζεται σε κείμενα  των: Αυγούστου Στριντμπεργκ, Άντον Τσέχοφ, Ζαν Κοκτώ, Ουίλλιαμ Σαίξπηρ.

Κοστούμια  Ιωάννας Τσάμη και σκηνικά Κωνσταντίνου Σκουρλέτη. Μουσική έναρξης και τέλους: Κωνσταντίνος Βήτα.

Μέχρι τέλος  Οκτωβρίου.