Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Η "Οδύσσεια" από την ομάδα "Παιδικά όνειρα"

Πολύχρωμα κοστούμια, ευρηματικά σκηνικά, γρήγορες εναλλαγές σκηνών και σκηνικών, τραγούδι, χορός, κέφι και κυρίως έμπνευση χαρακτήρισαν  την παράσταση  "ΟΔΥΣΣΕΙΑ" που παρουσίασε η ομάδα "Παιδικά όνειρα"  στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας στις 5-6 -8 /9 και στον Πύργο του Μάρκελου στις 16/9  στα πλαίσια  της παιδικής ψυχαγωγίας του 12ου Φεστιβάλ Φιστικιού.
Η  παράσταση μας διηγήθηκε  τις περιπέτειες  του Οδυσσέα  και των συντρόφων του από τη στιγμή που ξεκίνησε το ταξίδι  της επιστροφής  τους στην Ιθάκη από την Τροία. Η περιπλάνηση  του Οδυσσέα, οι σταθμοί του ταξιδιού, οι δυσκολίες, οι κίνδυνοι αλλά και η ικανότητα  και ευφυία  του Οδυσσέα  να ξεπερνά  τις κακοτοπιές, τους πειρασμούς και τους κινδύνους καταγράφηκαν στη διασκευή που επιχείρησε ο κ.Αντώνης Γκλαβάς εμπνευστής, δημιουργός και μαέστρος  της παράστασης.
Το ταλέντο όλων των παιδιών, η αμεσότητα, το κέφι και  η ζωντάνια απέσπασε το χειροκρότημα και τα θερμά  σχόλια  των θεατών.

Έπαιξαν οι: Πέτρος Φλεμετάκης, Σπύρος Φλεμετάκης, Ρωμανός Ανδρεαδης, Όλγα Σταυροπούλου, Χρυσούλα Λαδά,  Σωζία Ρωπαΐτη, Νάνσυ Γιαννίτση, Ντία Γκάρνερ, Ανθή Γιαννίτση, Αντώνης Γκλαβάς.
Κείμενο - σκηνοθεσία: Αντώνης Γκλαβάς
Κοστούμια: Ρένα Παππά
Σκηνικά: Παναγιώτης Γκλαβάς
Φώτα/ ήχος: Νίκος Κωστάκος
Χορογραφίες: Αντώνης Χναράκης, Φλώρα Γκλαβά.
Ηχογραφήσεις: Κώστας Σταμάτης
Διδασκαλία Τραγουδιών: Γιάννης Βρυζάκης
Κιθάρα: Μαίρη Χαλδαίου.

Με την υποστήριξη του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας και της Οργανωτικής Επιτροπής  του 12ου Φεστιβάλ Φιστικιού.
Φωτογραφίες: Ειρήνη Κουνάδη - Ανέστης Κορνέζος