Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Η χειροτονία του νέου διακόνου της Ι. Μητροπόλεως π. Ιωάννου Καρπασινού.

Τελέστηκε σήμερα  Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης η εις διάκονον χειροτονία  του Ιωάννη Καρπασινού.

Η είσοδος στην ιεροσύνη ενός  νέου ανθρώπου αποτελεί πνευματικό  γεγονός για την Εκκλησία και την τοπική κοινωνία γενικότερα. Η ιερέας καλείται να διακονήσει  τον άνθρωπο σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη και σκληρή με  πολλές ανάγκες και απαιτήσεις.

Η  ιεροσύνη είναι μέγα μυστήριο στην Εκκλησία και η επιλογή αυτού του δρόμου από έναν νέο άνθρωπο απαιτεί πίστη, τόλμη και γενναιότητα ψυχής. Η επιλογή αυτή προέρχεται από καρδιές που πάλλονται και καίγονται από την αγάπη για  τον συνάνθρωπο, από  τον πόθο  για  τη διακονία και την προσφορά.
Ταυτόχρονα ο ιερέας καλείται να μαρτυρήσει την αποστολή του σε κάθε στιγμή μέσα και έξω από το ναό, στους  δρόμους  της ανάγκης, της φτώχειας, της ένδειας, της λησμονιάς, του πόνου.
Απαιτεί λοιπόν πνεύμα θυσίας και προσφοράς, κένωση αγάπης, δόσιμο καθημερινό και συνεχές.

Ο νέος διάκονος π. Ιωάννης Καρπασινός που ο Θεός οδήγησε τα βήματα  του στην Αίγινα, κατάγεται από το εξίσου θαλασσοφίλητο νησί  της Λήμνου. Με Θεολογικές σπουδές στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών και κατέχοντας άριστα  την τέχνη της Βυζαντινής Μουσικής υπηρέτησε μέχρι  σήμερα  στο ψαλτήρι του ενοριακού ναού της  Ευαγγελίστριας στην Κυψέλη. Είναι άνθρωπος με καθαρή και στέρεα πίστη με συνέπεια και εκκλησιαστικό ήθος. Διαπνέεται από φρόνημα εκκλησιαστικό και  είναι  από τα παιδικά του χρόνια αφοσιωμένος στην Εκκλησία.
Έχοντας  στο πλευρό  του τη σύζυγο  του Βασιλική καλείται να προσφέρει τη διακονία  του όπου ο Επίσκοπος κρίνει και τον ορίσει.

Ευχόμαστε  η διακονία  του να είναι ευεργετική για  τους αδελφούς  του. Να έχει πάντα  ιερό ζήλο και η καρδιά  του να φλέγεται για  τον Κύριο και στον συνάνθρωπο του. Να  τον χαριτώνει ο Θεός και να του δίνει δύναμη, αντοχή και υπομονή  να ξεπερνά  τα εμπόδια, τις δυσκολίες που θα προκύψουν στην πορεία του και να αξιωθεί της "Θεοκοινωνίας" όπως χαρακτηριστικά είπε  στην ομιλία  του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Εφραίμ.