Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Η "Ελένη" αποχαιρέτισε την Αίγινα.

ε 
Με  έντονους και παρατεταμένους σφυριγμούς  και με καπνογόνα η "Ελένη" αποχαιρέτισε  την Αίγινα το απόγευμα της Κυριακής 5/9. Ένα  συμβολικό ευχαριστώ από το πλήρωμα και τους αξιωματικούς που για περίπου δύο μήνες εξυπηρέτησαν τη γραμμή στη θέση του "Άγιος Νεκτάριος", που εκτάκτως από την εταιρεία  του δρομολογήθηκε στις Σποράδες.


Η  "Ελένη" είναι ένα πλοίο που έκλεψε τις εντυπώσεις και αγαπήθηκε από τους επιβάτες παρά  τις αμφιβολίες και τα κακόβουλα σχόλια των πρώτων ημερών. Είναι ένα πλοίο  του 1993 και ανήκει στις "Κερκυραϊκές  γραμμές". Ταξίδεψε από την Κέρκυρα κάνοντας  το γύρο της Πελοποννήσου. Είναι αναβαθμισμένο, άνετο, πεντακάθαρο με  πολύ φωτεινό σαλόνι και όμορφα καταστρώματα ιδανικά  για καλοκαιρινά ταξίδια.
Η μεγάλη και άνετη χωρητικότητα του γκαράζ έκανε  τη διαφορά και προτιμήθηκε από πολλούς.

Ο ερχομός  της "Ελένης" στο Σαρωνικό ξύπνησε μνήμες στους παλαιότερους που θυμήθηκαν τα ταξίδια τους με τα παλαιά πλοία  της γραμμής. Μια δόση παρελθόντος, εικόνες από τις δεκαετίες  του '70 - 80 -90 που έχουν μείνει ανεξίτηλες στη μνήμη πολλών.
Η  "Ελένη"  θα  επιστρέψει στην Κέρκυρα κι εμείς θα έχουμε πάντα στο νου μας τα όμορφα χρώματά της, τις γραμμές και την κομψότητα της. Πραγματικά μια γνήσια Κερκυραία!!!
Οι πρώτες φωτογραφίες είναι του κ. Σωτήρη Μαρμαρινού.