Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

Η Αμάντα Μιχαλοπούλου έκλεισε μοναδικά τις Αυγουστιάτικες βραδιές της Καποδιστριακής Βιβλιοθήκης.

Την  Τετάρτη  1 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκαν οι "Αυγουστιάτικες βραδυές"  που οργάνωσε η Καποδιστριακή Δημόσια Βιβλιοθήκη Αίγινας στον κήπο του Εϋνάρδειου.

Πέντε  βραδιές  που κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν μεγάλο αριθμό κοινού, να προωθήσουν την εξωστρέφεια  της Βιβλιοθήκης και να την εγγράψουν δυναμικά στον πολιτιστικό χάρτη  του νησιού.

"Κάθε Τετάρτη στο Εϋνάρδειο με ένα βιβλίο" για την Αίγινα και όχι μόνο. Πέντε βραδιές που κράτησαν συντροφιά  στους φίλους του βιβλίου και της Αίγινας και έδωσαν υλικό  για αναστοχασμό και ερεθίσματα για ανάγνωση.

Η τελευταία Τετάρτη είχε καλεσμένη τη συγγραφέα και δημοσιογράφο Αμάντα Μιχαλοπούλου που με αφορμή τα παιδικά  της καλοκαίρια στην Αίγινα, παρουσίασε  ένα σύνολο αναφορών για την Αίγινα στη λογοτεχνία από  την αρχαιότητα ως σήμερα. Το θέμα  της είχε  τίτλο: "Αυτό  το όμορφο μαλακό νησί" και ενίσχυσε  την παρουσίαση  του με αποσπάσματα  από λογοτεχνικά  βιβλία.

Η παρουσίαση πλαισιώθηκε από μικρή έκθεση λογοτεχνικών βιβλίων για  την  Αίγινα. Τμήμα  των εκθέσεων που είχαν πραγματοποιηθεί μέχρι το 2016 στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης.

Ο κ. Γιώργος Καλόφωνος πρόεδρος  του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν  στην επιτυχία  των εκδηλώσεων.