Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

Ένας απολαυστικός "μάγκας" στο 14ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας.

Τις περιπέτειες  ενός σκανδαλιάρη "μάγκα" σκύλου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν περισσότεροι από 300 θεατές (μικροί και μεγάλοι) το βράδυ της Κυριακής 4 Αυγούστου στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας, φέρνοντας την παράσταση αυτή πρώτη σε προσέλευση θεατών μέχρι αυτή τη στιγμή στο 14ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας.

Πολλοί οι μικροί φίλοι του Θεάτρου αλλά και οι ενήλικες συνοδοί τους απόλαυσαν τις περιπέτειες του χαριτωμένου σκύλου που θέλησε να φύγει από το σπίτι του και να ζήσει την περιπέτεια.
Το έργο μίλησε στα παιδιά για τη φιλία, την ισότητα, την πειθαρχία, τη συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα, την τρυφερότητα αλλά και τις μεγάλες αξίες του πατριωτισμού, της γενναιότητας και του ηρωϊσμού  κάνοντας αναφορά στον Παύλο Μελά και τον Μακεδονικό αγώνα.

Με καλαισθησία στα σκηνικά και τα κοστούμια, όμορφα τραγούδια και μουσική, σωστή κίνηση και χορό η παράσταση χαρακτηρίστηκε από αρτιότητα και σεβασμό προς το θεατή κάθε ηλικίας. Σπάνια μπορείς να παρακολουθήσεις μια παράσταση  για παιδιά  τόσο ολοκληρωμένη και καλοδουλεμένη στην λεπτομέρεια αλλά και χωρίς διδακτισμό.

Άξιοι όλοι οι συντελεστές  του έργου που έδωσαν  τον καλύτερο εαυτό τους αψηφώντας την μεγάλη ζέστη και την κούραση του ταξιδιού της μετάβασης στην Αίγινα.
Η παράσταση τέλειωσε με παρατεταμένα χειροκροτήματα και επευφημίες από τους μικρούς θεατές.
Ο "Μάγκας" απέδειξε ότι τα μεγάλα κλασσικά κείμενα , όπως αυτό της Πηνελόπης Δέλτα παραμένουν πάντα επίκαιρα και ενδιαφέροντα για όλες  τις ηλικίες κάθε εποχής.