Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

Μια τελετή γεμάτη Ελλάδα!

Απρόβλεπτοι οι Γάλλοι διοργανωτές κατόρθωσαν να συγκινήσουν το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό με μια τελετή λήξης των αγώνων που μπορεί να  ήταν προϊόν της σύγχρονης τεχνολογίας και αντίληψης αλλά ήταν γεμάτη Ελλάδα!!!.

Δεν ήταν μόνο οι Ολυμπιακοί κύκλοι, δεν ήταν μόνο η είσοδος και πάλι  των Ελλήνων αθλητών, ήταν η Ελληνική σημαία που "μπήχτηκε" πάνω στην κατασκευή που αναπαριστούσε την υφήλιο και όλα τα κράτη, οι σκοτεινές  φιγούρες πάνω στις εξέδρες από τους αρχαίους αγώνες, αλλά και το άγαλμα της Αφροδίτης της Σαμοθράκης που μας θύμισε  τις ανάλογες στιγμές  των Ολυμπιακών του 2004.
Τέλος οι Ολυμπιακοί μεταλλικοί κύκλοι που ανυψώθηκαν και αιωρούνταν στην ατμόσφαιρα του Σταδίου. Η Ελλάδα ήταν εκεί, μέσα από τους ύμνους. Το Ολυμπιακό πνεύμα παρόν!!!.

Μια τελετή που ύμνησε την Ελλάδα και που κατόρθωσε να σβήσει γκρίνιες, ενστάσεις κριτικές για την τελετή έναρξης που τόσο προκάλεσε.

Οι Ολυμπιακοί αγώνες θα μείνουν στην ιστορία για πολλά πράγματα. Ωστόσο δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε ότι ήταν διαφορετικοί, ίσως τολμηροί σε πολλά θέματα, αλλά εναρμονισμένοι με τη γαλλική κουλτούρα που είναι πάντα στην πρωτοπορία, επαναστατική αλλά ενδιαφέρουσα.