Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

Για όλους και για όλα ο Δημοσθένης.

 

Συμπληρώθηκαν 3 χρόνια  από  το φευγιό του Δημοσθένη. Το πρωινό της Μεταμορφώσεως στις 6 Αυγούστου του 2021, επέλεξε  ο Κύριος να τον καλέσει κοντά  του και η ψυχή του μετά από  πολύμηνη  ταλαιπωρία από την ασθένεια, να πετάξει προς τον ουρανό.

Αν και πέρασαν τρία χρόνια, ο Δημοσθένης είναι εδώ! Είναι παρών! Μέσα από  τις αναμνήσεις, τα λόγια  του, τις ευεργεσίες  του, το προφίλ του στο Face book, που είναι ακόμα ενεργό, κυρίως όμως μέσα από τα πρόσωπα που τον αγαπούν τον μνημονεύουν συνεχώς, μέσα από  τους ανθρώπους  που ευεργέτησε, μέσα από την κοινωνία που αφοσιώθηκε, την Εκκλησία που αφιερώθηκε και διακόνησε πιστά, με συνέπεια και αυταπάρνηση.

Αυτός ήταν ο Δημοσθένης!

Η αύρα του μας δροσίζει και απαλύνει την απουσία  του, η σκιά  του μεγάλη σαν απάνεμο λιμάνι και καταφύγιο. Οι μνήμες από την κοινωνική του  δράση του ανεξίτηλες. Οι εμπειρίες από τη συναναστροφή και τη φιλία  του, αλησμόνητες.

Αυτός ήταν ο Δημοσθένης!

 Ένα κερί που έκαιγε, που φώτιζε, που θέρμαινε αλλά δεν καιγόταν ποτέ. Το φως του δεν έσβηνε και δεν έσβησε και φωτίζει ακόμα μετά  από τρία χρόνια, και θα συνεχίσει να φωτίζει τα άραχλα σκοτάδια  της ζωής μας.

Αυτός ήταν ο Δημοσθένης! Ένας  αφιερωμένος εραστής της Αίγινας, ένας αγαπητικός διάκονος των ανθρώπων που προσέτρεχαν κοντά  του για να βρουν λύσεις  στα προβλήματα τους. Κι εκείνος έτρεχε. Έτρεχε μονίμως για τους άλλους!

«Για όλους και για όλα ο Δημοσθένης»,  όπως πολύ εύστοχα είπε ο π. Φιλόθεος  στο μνημόσυνο που τέλεσε την Κυριακή 4 Αυγούστου στο ναό του Αγίου Διονυσίου της Παχείας Ράχης. Έναν ναό, μια ενορία που αγάπησε μοναδικά και υποδειγματικά ο Δημοσθένης.

Αυτόν τον Δημοσθένη θα θυμόμαστε! Θα θυμάται η Αίγινα!