Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Ο κ. Βαγγέλης Πιτσιλός σε μια εξαιρετική perfomance. "Χωρίς φίλτρο"


 Καυστικό, σαρκαστικό, ευαίσθητο, δυνατό και με περιπαιχτική διάθεση το κείμενο της Κατερίνας Μαυρίκη για άλλη μια φορά ηλέκτρισε και συνεπήρε  το κοινό του 14ου Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας σε μια  απόλυτη performance  του Βαγγέλη Πιτσιλού. Έξι πρόσωπα, έξι ρόλοι, έξι διαφορετικοί κόσμοι, αντιλήψεις, στάσεις και συμπεριφορές. Άνθρωποι που είναι δίπλα μας, που αναπνέουμε μαζί, που τους ακούμε αλλά μπορεί και να μην τους βλέπουμε… ή το αντίθετο. Η ζωή δίπλα μας, γύρω μας, η ζωή σήμερα!

Το έργο « Χωρίς φίλτρο», που παρουσιάστηκε δύο φορές στο περσινό Φεστιβάλ επαναλήφθηκε χθες  Τετάρτη 31  Ιουλίου στη αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου. Ο Βαγγέλης Πιτσιλός με απόλυτη πειθαρχία στους ρυθμούς του έργου, άψογο συγχρονισμό και έλεγχο των εντάσεων και των αποχρώσεων που απαιτούν οι έξι ρόλοι, τα έξι πρόσωπα του έργου, κέρδισε  το δυνατό χειροκρότημα  του κοινού.

Μια ακόμα  δυνατή παράσταση που τίμησαν με  την παρουσία  τους πολλοί θεατές , φίλοι του Φεστιβάλ. Μια  παράσταση που αξίζει να συνεχιστεί, ένα κείμενο που ενδεχομένως μπορεί να εμπλουτιστεί και με άλλες περσόνες.

Κείμενο :Κατερίνα Μαυρίκη – Βαγγέλης Πιτσιλός. Ερμηνεία Βαγγέλης Πιτσιλός, σχεδιασμός φωτισμού: Βασιλική Ταντάουϊ, Ήχος : Παναγιώτης Κλήμης, χειρισμός οπτικών: Τίνα Τζάθα.