Κυριακή 4 Αυγούστου 2024

Θερμό χειροκρότημα για την παράσταση : "Ντόρτια, λέλουδα κι εξάρες"

Ενθουσίασε  το κοινό  του 14ου Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας, η παράσταση "Ντόρτια Λέλουδα κι εξάρες" που παρουσιάστηκε την Παρασκευή 2 Αυγούστου στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας.

Το πολυπληθές κοινό που παρακολούθησε επί δίωρο σχεδόν την παράσταση, χειροκρότησε θερμά στο τέλος  τους συντελεστές  της βραδιάς.

Το έργο διαπραγματεύεται την ιστορία μιας κοπέλας, της Λέλας που μετά  την μικρασιατική καταστροφή έρχεται στην Ελλάδα σε ηλικία  7 ετών. Η περιπέτεια της ζωής της ξεκινά από το Κερατσίνι και φθάνει ως την μάντρα του Αττίκ κι από εκεί ξεκινά μια πορεία σημαδεμένη από βάσανα, αγώνα για επιβίωση, όνειρα και πολύ νοσταλγία. Το έργο αποτελεί μια μουσικοθεατρική διαδρομή  με όχημα  τις πιο γνωστές και αγαπημένες  μελωδίες  των Αττίκ, Σουγιούλ, Μαρούδα, Γούναρη, Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου, Βαμβακάρη, Θεοδωράκη.

Το κοινό ακολούθησε ρυθμικά και σιγοτραγούδησε σε πολλά σημεία της παράστασης τις αγαπημένες μελωδίες των συνθετών.
Ερμηνεία: Κατερίνα Γκατζόγια, Συγγραφή κειμένου:  Μαρία Μαραγκουδάκη - Νιόβη ΙωάννουΣκηνοθεσία: Ανέστης Κορνέζος, Τραγούδι: Νεφέλη - Ευδικία, Δημήτρης Καλογεράς, Πιάνο: Νίκος Επίσκοπος, Κλαρινέτο: Παναγιώτης Μάρκου. Ταξινόμηση τραγουδιών: Ειρήνη Κουνάδη.