Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Το καθημερινό ραντεβού με τον Άγιο.

 Η ώρα πλησιάζει  14.30. Καταμεσήμερο. Η θάλασσα ήσυχη από τους κολυμβητές που ήδη έχουν αποτραβηχτεί σε βεράντες και κουζίνες για  το μεσημεριανό τους.
Σε λίγο θα ξεκινήσει η καθιερωμένη σιέστα, απαραίτητη καλοκαιρινή  στιγμή που χαρακτηρίζει  τα ελληνικά καλοκαίρια. Η ώρα που το τραγούδι των τζιτζικιών δυναμώνει και οι ανεμιστήρες δουλεύουν στο φουλ.

Είναι η ώρα που η κοφτερή πλώρη του "Άγιου" ξεπροβάλει από την Αιγινήτικη άκρη κάπου εκεί στα Πλακάκια. Κάθε μέρα, την ίδια πάντα ώρα, η φιγούρα του πλοίου  ταξιδεύει ήσυχα, σταθερά  στα νερά του Σαρωνικού στο καθημερινό δρομολόγιο των 14.15  από  το λιμάνι της Αίγινας προς Πειραιά.

Έχουν περάσει οι εποχές που τα πλοία  της γραμμής είχαν σταθερά καθημερινά δρομολόγια. Τότε οι απλοί άνθρωποι του νησιού τα είχαν  για ρολόι, σημάδια  της μέρας με τα οποία όριζαν ακόμα και τις δουλειές  τους.

Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Κι όμως ο "Αγιος Νεκτάριος" έχει κάτι από εκείνη την εποχή. Εδώ και πολλά χρόνια διατηρεί  τα ίδια δρομολόγια χειμώνα - καλοκαίρι. Αποτέλεσμα αυτής της επιλογής είναι και η επιτυχία  του. Οι επιβάτες ξέρουν σίγουρα ότι από τον Πειραιά  θα φύγει  στις 08.20 στις 12.15 και στις 16.15. Ενώ από Αίγινα  στις 10.15, 14.15 και  18.15 καθημερινά.


 Και  τα χρόνια αυτά δεν είναι λίγα.
Συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από τότε που κατηφόρισε από τις Σποράδες που ήταν αρχικά δρομολογημένο  στο Σαρωνικό.
Είκοσι λοιπόν ολόκληρα χρόνια δουλεύει συνεχώς, αθόρυβα, ακούραστα, σταθερά.
Πιστός στο καθημερινό ραντεβού του με τους πιστούς επιβάτες  του οι οποίοι δεν τον αλλάζουν εύκολα.

Ας είναι πάντα ήρεμα και γαλήνια  τα ταξίδια  του.