Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Το καφενείο του Μοίρα δια χειρός Π. Σάμιου.


 "Καφέ  Παράδεισος"  είναι ο τίτλος της έκθεσης του ζωγράφου Π. Σάμιου που παρουσιάζεται αυτόν τον καιρό στη γκαλερί "Σκουφά" στο Κολωνάκι. Πρόκειται για μια νέα ενότητα έργων που εμπνέεται από τα παλιά καφενεία. Καφενεία που έχουν μεγάλα ανοιχτά παράθυρα προς τη θάλασσα. Ιδέα  που απασχόλησε για πρώτη φορά  το ζωγράφο όταν επισκέφθηκε το Παρίσι.

Ανάμεσα στα έργα που παρουσιάζεται είναι και ένας γνώριμος χώρος για όλους  τους Αιγινήτες. Το παραδοσιακό καφενείο  του Μοίρα κάτω από το παλιό Δημαρχείο της Αίγινας. Ένα από τα δύο εναπομείναντα καφενεία που συνεχίζουν να υπάρχουν στο κέντρο της παραλίας  του νησιού και να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών της Αίγινας. Καφενεία που ελκύουν πολλούς θαμώνες που προτιμούν να συναντηθούν εκεί με τους φίλους και τις παρέες  τους. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι πολλοί νέοι του νησιού μας τα προτιμούν για τη βραδινή τους έξοδο.

Η έκθεση  του Π. Σάμιου εγκαινιάστηκε  στις 17 Σεπτεμβρίου και είναι ανοιχτή για  το κοινό από τις 10 το πρωί ως  τις 10  το βράδυ.

Ο Π. Σάμιος εδώ και πολλά χρόνια ζει και δημιουργεί για μεγάλα διαστήματα  στο Μεσαγρό της Αίγινας.