Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Μια παλιά φωτογραφία.


 Δεν αποχαιρετούμε τον ζοφερό Οκτώβρη με αυτή τη νοσταλγική φωτογραφία. Δεν του ταιριάζει. Απλά ας γαληνέψει η ψυχή μας βλέποντας έναν παλιό Πειραιά  με τα μικρά λευκά  καραβάκια που είναι πάντα πρόθυμα για ταξίδια αλαργινά  όπως είναι και η ψυχή μας.

Λιμάνι Πειραιά λοιπόν, γνωστό σε όλους μας το σημείο. Χειμώνας αν κρίνουμε από το ρουχισμό των ανθρώπων στο λιμάνι. Το πλοίο  για τα Δωδεκάνησα έχει μόλις λύσει κάβους, ενώ στο βάθος διακρίνονται από δεξιά προς αριστερά γνωστά  πλοία  της γραμμής  του Σαρωνικού εκείνης της εποχής.

Τα μικρά  της Σουβάλας και Αγίας Μαρίνας "Έλενα" και "Μαρίνα" δίπλα  τους  το "Εριέττα"  κάποιο που δεν μπορούμε να διακρίνουμε  το όνομα  του, κατόπιν  το θρυλικό "Χαρά",  το "Αύρα" και έτοιμα να αναχωρήσουν στα μεσημβρινά  τους δρομολόγια το "Καμέλια" στις 14.00 μ.μ. για όλους τους προορισμούς του Σαρωνικού (Αίγινα - Μέθανα - Πόρο - Ύδρα - Ερμιόνη - Σπέτσες) και  τελευταίο  το "Αφαία"  στο γνωστό  του δρομολόγιο των "Δύο παρά είκοσι" για Αίγινα.

Μια εικόνα που μπορεί να ανασύρει μνήμες βιώματα και αρώματα μιας άλλης εποχής ίσως  στα τέλη του '60 με  αρχές  του '70.

Η φωτογραφία προέρχεται από την ομάδα στο Fb  "ΠΛΟΙΑ" με σχετικό σχόλιο για  το πλοίο που αναχωρεί  για Δωδεκάνησα.