Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Η "Αντιγόνη" του Σοφοκλή για τους μαθητές των Γυμνασίων της Αίγινας στην Αρχαία Κολώνα.

Μετά από ένα χρόνο είδαμε Θέατρο. Μετά από ένα χρόνο ξαναγίναμε θεατές. Νοιώσαμε άνθρωποι!

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά πρόσφερε μέσα από το πρόγραμμα "Από  το Μουσείο  στο Θέατρο" την παράσταση "Αντιγόνη" του Σοφοκλή σε τμήματα  των δύο Γυμνασίων της Αίγινας. Στον αρχαιολογικό χώρο  της Κολώνας σε ένα μοναδικό πλάτωμα και με φυσικό σκηνικό την αρχαία Κολώνα εκτυλίχθηκε ο μύθος  της Αντιγόνης, του Κρέοντα, του Αίμονα και της Ισμήνης, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές θεατρικής μέθεξης στους μαθητές  του νησιού μας.

Την Πέμπτη  3/6 η παράσταση παρουσιάστηκε για το 1ο Γυμνάσιο Αίγινας  και την Παρασκευή  4/6 για το 2ο Γυμνάσιο Αίγινας.

Την σκηνοθεσία  υπέγραψε ο Δημήτρης Λάλος  και την μετάφραση ο Γιώργος Μπλάνας. Οι εξαιρετικοί ηθοποιοί κατόρθωσαν με αμεσότητα, με άριστα εκφραστικά μέσα, με μοναδική άρθρωση και σκηνική οικονομία να κατεβάσουν το υπέροχο ποιητικό κείμενο της "Αντιγόνης" στα παιδιά. Οι μεγάλες αξίες της αγάπης, της χαράς αλλά  και  οι έννοιες  της κατάχρησης της εξουσίας, της αδιαλακτικότητας και της αυτοκαταστροφής που χαρακτηρίζει τον Κρέοντα ακούστηκαν στο μαγικό χώρο  της Κολώνας.
Μια  θεατρική εμπειρία  που ήρθε ως βάλσαμο στους μαθητές μετά από μία άνυδρη και στεγνή πολιτιστικά  σχολική χρονιά λόγω πανδημίας.

Ευχαριστούμε από καρδιάς  το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ. Τους συντελεστές  της παράστασης, την αρχαιολόγο κ. Πίνη και την ΚΕΔΑ.